Паста тахіні має безліч корисних властивостей та неповторний смак.
Користь пасти тахіні
Вона містить велику кількість білка, кальцію, заліза та інших мінералів, що робить її важливим додатком до збалансованого харчування. Крім того, у її складі — здорові жири, які сприяють зниженню рівня холестерину та покращують роботу серця.
З чого готують тахіні
Рецепт пасти тахіні, як не дивно, складається з одного інгредієнта!
Розгляньмо детальніше, чому ця страва стала такою популярною у світі кулінарії та рецепт приготування пасти тахіні.
Паста тахіні – це ситний продукт, який виробляється шляхом помелу смаженого насіння кунжуту (сезаму) без будь-яких добавок.
Кунжутна паста має виразний глибокий смак та тонкий аромат, які роблять її ідеальним інгредієнтом для різноманітних страв.

Тахіні: як використовувати
Під час використання пасту розбавляють водою до консистенції рідкої сметани, додають сік лимона, сіль, мелений кумин, червоний перець, петрушку, часник, а в різних регіонах до основи додають ще й різноманітні сиропи чи інші добавки.
Паста тахіні – універсальний продукт, який можна використовувати в безлічі рецептів. Її додають до фалафеля, хумусу, різноманітних соусів та інших не менш смачних та поживних страв.
Вона відмінно поєднується з овочами у салатах, стає ідеальним доповненням до гарнірів, а також використовується у випічці та десертах. Навіть у простому вигляді як намазка на хлібі вона здатна додати поживності та смаку.
Паста з насіння сезаму широко використовується у кулінарії арабських країн Близького Сходу, Туреччини, Ізраїлю, а також у грецькій та кіпрській кухнях.
Тож відкриймо чудовий світ кулінарних можливостей за допомогою пасти тахіні, щоб додати ще більше смаку та користі у наше щоденне харчування.
Як приготувати пасту тахіні
Інгредієнти:
- кунжут – 200 г
Паста тахіні: рецепт приготування покроково
- На сухій розігрітій сковороді обсмажити кунжут до отримання привабливого злегка золотавого кольору, а потім залишити його, щоб повністю охолонув.
- Пересипаємо насіння в чашу блендера та подрібнюємо до однорідного стану спочатку на середній, а потім на максимальній швидкості. Під час подрібнення на стінках чаші має виникнути олія, яку виділяє кунжут.
- Щоб отримати пасту з тягучою консистенцією в домашніх умовах, можна додати 1-2 ст. л. оливкової олії.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.