Патисони на зиму як гриби: рецепт, перевірений часом

Патисони на зиму як гриби

Українські господині завжди славилися своїм умінням робити смачну заготівлю на зиму. У кожному домі, незалежно від регіону, знайдеться кілька банок з консервацією: як закусочною, так і десертною.

Під час війни ці запаси стають ще більш важливими. Тому пропонуємо апетитну заготівлю з овочів. Готувати будемо патисони на зиму як гриби.

Патисони на зиму, приготовані за рецептом, який робить їх схожими на гриби – заготівля хрустка та неймовірно смачна. Її можна подати до будь-якої другої страви.

Зараз дивляться

Патисони як гриби на зиму: рецепт

З цієї кількості продуктів виходить 1 літрова банка і 1 півлітрова.

Інгредієнти:

  • патисони – 1,5 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • оцет 9% – 1/2 склянки
  • олія рафінована – 1/2 склянки
  • часник – 5 зубків
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка та кріп – 1 пучок чи до вашого смаку

Патисони як гриби рецепт покроково:

  1. Патисони промиваємо. Якщо шкірка занадто жорстка, її краще почистити. Також промиваємо зелень. Чистимо цибулю.
  2. Патисони нарізаємо кубиками. Насіння попередньо видаляємо. Цибулю також нарізаємо кубиками. Зелень дрібно нарізаємо. Почищений часник пропускаємо через прес.
  3. У велику миску викладаємо усі підготовлені продукти, додаємо сіль, перець та цукор. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися в холодильнику на 3 години.
  4. Миску виймаємо з холодильника. Поливаємо овочі оцтом та олією. Перемішуємо.
  5. Розкладаємо усе по банках та поміщаємо у каструлю, застелену рушником. Накриваємо банки кришками.
  6. У каструлю вливаємо води по вінця банок та поступово доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо. Стерилізуємо 0,5-л банки 12 хвилин, літрові банки близько 15 хвилин.
  7. Потім банки дістаємо з води та відразу закатуємо. Залишаємо патисони як гриби на зиму, перевернувши та укутавши на добу. Потім переносимо на зберігання у комору.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка