Оновлено Їжа

Персики на зиму: класичний рецепт консервування

рецепт консервованих персиків на зиму
Джерело: Depositphotos

Як закрити персики на зиму, щоб швидко і просто? Звісно цілими!

Рецепт консервованих персиків є вигідним та невибагливим. А смак – чудовий!

Оскільки свіжі персики зберігаються недовго, їх часто використовують для зимових заготовок. Запропонований нами рецепт дозволяє зберегти всі корисні властивості персиків на зиму.

Зараз дивляться

А ви знали, що персики отримали свою назву в Стародавньому Римі, де їх називали persicum malum, що перекладається як перське яблуко. Китайці вважали, що ці фрукти мають чудові властивості, сприяючи довголіттю.

Як законсервувати персики на зиму

Для цієї заготовки вибираємо повністю дозрілі, але щільні фрукти без ознак пошкодження.

Інгредієнти на одну 3-х літрову банку:

  • персики – 8-9 шт. чи 900 г
  • цукор – 300 г
  • лимонна кислота – 1/2 ч. л. чи до смаку
  • вода – 2,5 л

Додатково:

  • сода харчова – 1 ст. л. (повна, з гіркою)

Рецепт консервованих персиків на зиму покроково

  1. Спочатку треба обов’язково простерилізувати банки та кришки. Робимо це будь-яким зручним для нас способом.
  2. Персики викладаємо у миску. Окремо беремо 3 л холодної води, всипаємо соду і перемішуємо до розчинення.
  3. Отриманим розчином заливаємо персики та залишаємо на 20-30 хвилин. Потім промиваємо і даємо обсохнути.
  4. Тепер обираємо – закриваємо персики на зиму зі шкіркою чи без. Якщо без шкірки, то чистимо, розділяємо на половинки та видаляємо кісточку. Персики зі шкіркою додаткової обробки не потребують.
  5. Воду (2,5 л) доводимо до кипіння.
  6. Викладаємо персики у банку. Додаємо цукор та лимонну кислоту.
  7. У банку вливаємо окріп. Накриваємо кришкою банку і залишаємо на 5 хвилин. Потім закатуємо.
  8. Тепер банку трохи покатаємо по столу, щоб розчинений цукор і лимонна кислота рівномірно розподілилися.
  9. Обережно перевертаємо банку догори дном і укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо на 2 доби за кімнатної температури. Потім переносимо на зберігання.

Консервовані персики на зиму з кісточкою зберігаються 12 місяців. Без кісточки – до 2 років.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка