Чудовий рецепт помідорів з бадиллям моркви! Ця заготівля здивує вас своїм неповторним смаком та ароматом, який надає морквяне бадилля.
Помідори з морквяним бадиллям на зиму ідеально підійдуть тим, хто любить експериментувати на кухні та прагне спробувати щось нове.
Морквяне бадилля містить вітаміни та мінерали, які є корисними для здоров’я.
Помідори з морквяним бадиллям на зиму
Якщо любите експериментувати, можете додати до маринаду свої улюблені спеції, наприклад, лавровий лист, перець горошком чи гвоздику.
Зараз дивляться
Інгредієнти на трилітрову банку:
- помідори – 2 кг
- морквяне бадилля – 4 шт.
- вода – 1 л
- цукор – 4 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- оцет столовий 9% – 70 мл
Важливо, щоб помідори пружні та без пошкоджень, адже це впливає на якість.
Помідори з бадиллям моркви на зиму покроково:
- На дно стерилізованої трилітрової банки викладаємо промите та обсушене морквяне бадилля. Воно не лише додасть смаку, але й прикрасить заготовку.
- Помідори миємо та щільно заповнюємо ними банку.
- Воду доводимо до кипіння й вливаємо її у банку. Прикриваємо стерилізованою кришкою.
- Коли вода буде кімнатної температури, зливаємо її, доводимо до кипіння і знову заливаємо помідори. Потім воду зливаємо.
- Поки вода другий раз холоне, приготуймо маринад. Для цього кип’ятимо 1 л води, додаємо цукор та сіль, перемішуємо до розчинення і доводимо до кипіння. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Вдруге зливаємо з помідорів воду. Вливаємо маринад і закатуємо. Стежте за тим, щоб маринад повністю покривав помідори у банці, це забезпечить рівномірне просочення та зберігання.
Банки перевертати та укутувати не треба. Залишаємо до охолодження, а потім зберігаємо у темному місці.