Фото Їжа

Пісні голубці з овочами та грибами: найкращий рецепт

Пісні голубці з овочами та грибами

Голубці – це одна з тих страв, яка має свої коріння в українській кухні та зберігає свою популярність протягом багатьох поколінь. Смачні, ситні та неймовірно ароматні, вони завжди актуальні як у звичайні дні, так і на свята.

У цій статті ми розглянемо варіацію пісних голубців з овочами та грибами, які можна приготувати у піст 2024.

Рецепт голубців з овочами та грибами не складний. Готуються вони як і звичайні голубці з м’ясом, але виходять не менш смачні та поживні.

Зараз дивляться

Окрім звичайної білокачанної капусти, пісні голубці з овочами та грибами можна приготувати з савойської або пекінської капусти. Але найкраща капуста для приготування голубців – молода. Її листочки приємного кольору, соковиті, тонкі та дуже ніжні.

Якщо вирішили приготувати голубці з молодої капусти, під час відварювання капустяних листків, щоб вони не розварилися, додайте 1-3 ст. л. соку лимона або столового оцту. Також можна додати трохи лимонної кислоти.

Як приготувати пісні голубці з овочами та грибами за перевіреним часом рецептом – читайте нижче.

Пісні голубці з овочами та грибами: рецепт

Окрім овочів та грибів, щоб підсилити смак страви, варто додати в начинку нарізану зелень кропу чи петрушки. Зі спецій, окрім солі та перцю ідеально підходить коріандр, паприка, майоран, гранульований часник.

Інгредієнти:

  • капустяні листи відварені до напівготовності – 10 шт. (350 г)
  • печериці або варені лісові гриби – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • рис відварений до напівготовності – 4 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для смаження
  • томатна паста – 2-3 ст. л.
  • зелень нарізана – 3 ст. л.

Приготування пісних голубців з овочами і грибами:

  1. Цибулю та моркву почистити та помити. Одну цибулину нарізати кубиками, другу – півкільцями. Моркву натерти. Обсмажити нарізану кубиками цибулю та моркву на олію до напівготовності.
  2. Гриби нарізати (2 шт. відкласти для засмажки), викласти до смажених овочів і готувати разом близько 10 хвилин.
  3. Викласти у сковороду рис, додати 2 ст. л. нарізаної зелені, сіль та перець, перемішати.
  4. У капустяних листочків зрізати товсті прожилки. Отриманий фарш загорнути в листя.
  5. У сковороді обсмажити другу цибулину близько 7 хвилин разом з нарізаними тонкими пластинками грибами (2 шт.), додати томатну пасту, спеції, перемішати.
  6. Викласти голубці у каструлю та розкласти засмажку. Влити води або овочевого бульйону стільки, щоб вони були повністю покриті.
  7. Довести пісні голубці до кипіння та зменшити вогонь. Тушкувати під кришкою 1 годину 20 хвилин. Подати, прикрасивши зеленню.

Пісні голубці з овочами та грибами – чудовий варіант страви для вегетаріанців та всіх, хто любить смачну та здорову їжу. Завдяки різноманітності овочів та грибів, а також правильному використанню спецій, ця страва завжди виходить поживною та апетитною. Смачного!

Голубці та засмажку можна викласти в пакет і заморозити для подальшого використання.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка