Полуничний мохіто на зиму – чудова ідея смачної заготівлі. Напій поєднує в собі свіжість м’яти, неймовірний аромат полуниці та приємну кислинку лимона.
У цьому матеріалі ми розкажемо, як готувати полуничний мохіто на зиму, щоб напій вийшов ароматний та смачний.
Приділивши трохи часу та зусиль на заготівлю, ви зможете порадувати себе та своїх рідних ароматним напоєм, який нагадає про сонячні літні дні.
Полуничний мохіто на зиму: рецепт
Для додаткового аромату можна додати дрібку ваніліну. Експериментуйте з кількістю цукру залежно до вашого смаку. Якщо любите кисленький напій, зменште кількість цукру.
Інгредієнти на 3 літри:
- полуниця – 400 г
- сік лимона – 2-3 ст. л.
- цукор – 1 склянка
- гілочки м’яти – 2-3 шт.
- вода – приблизно 2 л 400 мл
Приготування:
- Полуницю промиваємо, видаляємо хвостики та викладаємо у банку об’ємом 3 літри.
- Гілочки м’яти промиваємо, злегка обсушуємо та відокремлюємо листочки від стебел.
- Додаємо у банку промиті листочки м’яти та вливаємо окріп.
- Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
- Потім воду зливаємо у каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Варимо сироп на середньому вогні 3 хвилини. За хвилину до закінчення приготування вливаємо сік лимона.
- Переливаємо сироп у банку з ягодами, накриваємо кришкою і відразу закатуємо.
- Перевертаємо банку догори дном, укутуємо чимось теплим і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо полуничний мохіто в прохолодному темному місці. Термін зберігання – до 1 року.
Напій буде мати більш насичений смак, якщо, окрім полуниці, додати трішки інших ягід (смородина, вишня, малина).

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.