Фото Їжа

Повітряні пиріжки з картоплею в духовці, як у бабусі: простий рецепт

Пиріжки з картоплею в духовці

Пиріжки з картоплею в духовці можна приготувати з будь-якого тіста, але найкращий варіант – дріжджове. З цього виду тіста пиріжки виходять завжди пишні, повітряні та довго не черствіють.

Отже, у нас для вас чудовий, перевірений часом бабусин рецепт пиріжків з картоплею в духовці.

Як приготувати пиріжки з картоплею в духовці

Тісто готуємо на сухих дріжджах. Якщо у вас живі дріжджі, візьміть на цю кількість продуктів 25-30 г.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко або вода – 1 склянка
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 3 склянки (повні)
  • дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л. (повна)

Для змащення пиріжків та дека:

  • яєчний жовток 2-3 шт.
  • олія соняшникова рафінована

Для начинки:

  • картопля почищена – 700 г
  • вершкове масло – 80 г
  • цибуля смажена на олії – 3 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • кріп нарізаний – 1 ст. л.

Пиріжки з картоплею в духовці рецепт покроково:

  1. Для тіста спочатку потрібно приготувати опару. Для цього у невеликій ємності поєднуємо цукор, дріжджі та 3 ст. л. теплого молока або води. Всипаємо 1 ст. л. борошна і гарно перемішуємо. Накриваємо дріжджову суміш кухонним рушником і залишаємо у теплі на 15 хвилин.
  2. В миску вливаємо тепле молоко, що залишилося, додаємо опару, сіль, олію і гарно перемішуємо.
  3. Потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  4. Тісто перекладаємо у миску, накриваємо рушником і поміщаємо у тепле місце, щоб гарно підійшло. Зазвичай для цього достатньо 1 години.
  5. Тим часом приготуємо і охолодимо начинку для пиріжків. Почищену картоплю нарізаємо. Викладаємо її у каструлю, вливаємо води стільки, щоб покривала картоплю, солимо і готуємо до готовности (приблизно 35 хвилин). За бажанням під час варіння можна додати 1 ст. л. олії, лавровий лист та нарізану дрібними кубиками цибулину.
  6. Картопляний відвар зливаємо, але не виливаємо. Картоплю розминаємо, додаємо вершкове масло, сіль, перець та нарізаний кріп. Потім вливаємо 4-8 ст. л. картопляного відвару і гарно перемішуємо. Начинка для пиріжків з картоплею готова.
  7. Якщо тісто вже підійшло, розпочинаємо приготування пиріжків з картоплею.
  8. Тісто розкочуємо на прямокутний пласт на присипаному борошном столі. Вирізаємо чашкою або склянкою кружальця.
  9. Ліпимо пиріжки і викладаємо їх на змащене олією деко.
  10. Пиріжки залишаємо у теплі на 15-20 хвилин, потім змащуємо яєчним жовтком.
  11. Випікаємо вироби у духовці за 180 °С близько 25 хвилин. Час випікання залежить від розміру пиріжків.

Пиріжки з картоплею в духовці – це дуже смачна, не дорога та апетитна випічка. Смачного!

Фото: Depositphotos

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка