Пиріжки з картоплею в духовці можна приготувати з будь-якого тіста, але найкращий варіант – дріжджове. З цього виду тіста пиріжки виходять завжди пишні, повітряні та довго не черствіють.
Отже, у нас для вас чудовий, перевірений часом бабусин рецепт пиріжків з картоплею в духовці.
Як приготувати пиріжки з картоплею в духовці
Тісто готуємо на сухих дріжджах. Якщо у вас живі дріжджі, візьміть на цю кількість продуктів 25-30 г.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для тіста:
- молоко або вода – 1 склянка
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 3 склянки (повні)
- дріжджі сухі – 2 ч. л.
- олія – 3 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л. (повна)
Для змащення пиріжків та дека:
- яєчний жовток 2-3 шт.
- олія соняшникова рафінована
Для начинки:
- картопля почищена – 700 г
- вершкове масло – 80 г
- цибуля смажена на олії – 3 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- кріп нарізаний – 1 ст. л.
Пиріжки з картоплею в духовці рецепт покроково:
- Для тіста спочатку потрібно приготувати опару. Для цього у невеликій ємності поєднуємо цукор, дріжджі та 3 ст. л. теплого молока або води. Всипаємо 1 ст. л. борошна і гарно перемішуємо. Накриваємо дріжджову суміш кухонним рушником і залишаємо у теплі на 15 хвилин.
- В миску вливаємо тепле молоко, що залишилося, додаємо опару, сіль, олію і гарно перемішуємо.
- Потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Тісто перекладаємо у миску, накриваємо рушником і поміщаємо у тепле місце, щоб гарно підійшло. Зазвичай для цього достатньо 1 години.
- Тим часом приготуємо і охолодимо начинку для пиріжків. Почищену картоплю нарізаємо. Викладаємо її у каструлю, вливаємо води стільки, щоб покривала картоплю, солимо і готуємо до готовности (приблизно 35 хвилин). За бажанням під час варіння можна додати 1 ст. л. олії, лавровий лист та нарізану дрібними кубиками цибулину.
- Картопляний відвар зливаємо, але не виливаємо. Картоплю розминаємо, додаємо вершкове масло, сіль, перець та нарізаний кріп. Потім вливаємо 4-8 ст. л. картопляного відвару і гарно перемішуємо. Начинка для пиріжків з картоплею готова.
- Якщо тісто вже підійшло, розпочинаємо приготування пиріжків з картоплею.
- Тісто розкочуємо на прямокутний пласт на присипаному борошном столі. Вирізаємо чашкою або склянкою кружальця.
- Ліпимо пиріжки і викладаємо їх на змащене олією деко.
- Пиріжки залишаємо у теплі на 15-20 хвилин, потім змащуємо яєчним жовтком.
- Випікаємо вироби у духовці за 180 °С близько 25 хвилин. Час випікання залежить від розміру пиріжків.
Пиріжки з картоплею в духовці – це дуже смачна, не дорога та апетитна випічка. Смачного!
Читайте також:

Фото: Depositphotos