Пиріг з абрикосами: простий рецепт смачної випічки

Пиріг з абрикосами

Пиріг з абрикосами – це ніжна та ароматна випічка, яка підкорить серця багатьох любителів солодкого.

Завдяки своїй простоті в приготуванні та використанню сезонних фруктів, цей пиріг стане чудовим доповненням до будь-якого чаювання чи святкового столу.

Нижче читайте, як швидко приготувати пиріг з абрикосами з готового листкового тіста. Якщо вас цікавить заливний пиріг з абрикосами, його можна зробити ось за цим рецептом.

Зараз дивляться

Пиріг з абрикосами: рецепт приготування

Якщо абрикоси дуже стиглі, додайте до начинки трішки більше рекомендованої кількості крохмалю.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г
  • абрикоси – 500 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • яєчний жовток для змащення випічки – 1-2 шт.
  • цукор для посипання – 1 ст. л.
  • кориця мелена – 1/4 ч. л.

Як зробити пиріг з абрикосами:

  1. Тісто розкочуємо та розділяємо на 2 частини: більшу і меншу.
  2. Більшу частину тіста викладаємо у форму з пергаментним папером, формуємо бортики.
  3. Промиті половинки абрикос без кісточки викладаємо у миску. Посипаємо їх цукром змішаним з ванільним цукром і крохмалем. Злегка перемішуємо.
  4. Начинку викладаємо у форму рівним шаром.
  5. З меншої частини тіста вирізаємо смужки та розкладаємо їх поверх начинки у решіточкою.
  6. Пиріг змащуємо жовтком і посипаємо цукром. До цукру для посипання випічки можна додати дрібку кориці. Пиріг набуде неймовірного аромату.
  7. Випікаємо абрикосовий пиріг у духовці за 200 °C близько 25 хвилин.

Даємо пирогу трохи охолонути перед подачею. Таку випічку варто подавати з морозивом. Буде смачно!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка