Пиріг з абрикосами – це ніжна та ароматна випічка, яка підкорить серця багатьох любителів солодкого.
Завдяки своїй простоті в приготуванні та використанню сезонних фруктів, цей пиріг стане чудовим доповненням до будь-якого чаювання чи святкового столу.
Нижче читайте, як швидко приготувати пиріг з абрикосами з готового листкового тіста. Якщо вас цікавить заливний пиріг з абрикосами, його можна зробити ось за цим рецептом.
Зараз дивляться
Пиріг з абрикосами: рецепт приготування
Якщо абрикоси дуже стиглі, додайте до начинки трішки більше рекомендованої кількості крохмалю.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500 г
- абрикоси – 500 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- яєчний жовток для змащення випічки – 1-2 шт.
- цукор для посипання – 1 ст. л.
- кориця мелена – 1/4 ч. л.
Як зробити пиріг з абрикосами:
- Тісто розкочуємо та розділяємо на 2 частини: більшу і меншу.
- Більшу частину тіста викладаємо у форму з пергаментним папером, формуємо бортики.
- Промиті половинки абрикос без кісточки викладаємо у миску. Посипаємо їх цукром змішаним з ванільним цукром і крохмалем. Злегка перемішуємо.
- Начинку викладаємо у форму рівним шаром.
- З меншої частини тіста вирізаємо смужки та розкладаємо їх поверх начинки у решіточкою.
- Пиріг змащуємо жовтком і посипаємо цукром. До цукру для посипання випічки можна додати дрібку кориці. Пиріг набуде неймовірного аромату.
- Випікаємо абрикосовий пиріг у духовці за 200 °C близько 25 хвилин.
Даємо пирогу трохи охолонути перед подачею. Таку випічку варто подавати з морозивом. Буде смачно!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.