Фото Їжа

Пиріг Зебра на молоці: рецепт із кремом та без нього

Пиріг Зебра на молоці: рецепт з кремом та без нього
Джерело: Depositphotos

Пиріг зебра на молоці – найкращий рецепт пишного, м’якого і дуже смачного пирога до чаю, кави чи молока.

Як приготувати пиріг зебра на молоці, а також зробити цю випічку справжнім тортом – читайте в нашому матеріалі.

Пиріг зебра на молоці: рецепт

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • яйця – 4 шт.
  • сіль – 1 дрібка
  • цукор – 250 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • молоко – 100 мл
  • олія без запаху – 250 мл
  • борошно – 475 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • какао – 30 г
  • вершкове масло чи олія – для змащення форми

Приготування:

  1. У місці збийте міксером яйця, сіль, цукор, ванільний цукор, тепле молоко та олію. Поступово введіть у яєчну масу, постійно збиваючи, 175 мл борошна.
  2. Отримане рідке тісто розділіть тісто на 2 однакові частини: перелийте половину тіста в окрему миску і введіть у неї 175 г борошна, попередньо просіяного з 1 ч. л. розпушувача.
  3. До другої половини тіста додайте 125 г борошна, змішаного з 1 ч. л. розпушувача та 30 г какао.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів, а форму для випікання (діаметр 23 см), змастіть маслом чи олією.
  5. Починайте формувати пиріг: викладіть 2 ст. л. білого тіста в центр форми, потім зверху – 2 ст. л. тіста з какао. Чергуйте таким чином, доки не закінчиться тісто. Завжди викладайте масу в центр форми, щоб утворився візерунок.
  6. Випікайте пиріг Зебра протягом 45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою – вона повинна виходити сухою.
  7. Готовий пиріг охолодіть у формі протягом 10 хвилин, потім вийміть і залиште на решітці до повного охолодження.

Торт Зебра на молоці з кремом

Цей неймовірно красивий пиріг можна перетворити на торт! Для цього приготуйте крем і додайте його до пирога.

Ось як це зробити:

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло – 150 г
  • згущене молоко – 200 г
  • ванілін – дрібка

Приготування крему для торта Зебра:

  1. Збийте розм’якшене вершкове масло до пишності.
  2. Додайте згущене молоко та ванілін, продовжуючи збивати до однорідної маси.
  3. Розріжте охолоджений пиріг горизонтально на 2 або 3 коржі.
  4. Змастіть кожен шар кремом та складіть пиріг.
  5. За бажанням прикрасьте верх ягодами чи шоколадною глазур’ю.

Такий варіант перетворить звичайний пиріг Зебра на справжній святковий торт Зебра, який сподобається усім без винятку.

Приємного готування та смачного чаювання!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка