Фото Їжа

Рецепт ідеальної паски на Великдень від Олі Полякової

Паска від Олі Полякової

Рецепт паски, тієї самої, ідеальної, але простої у приготуванні та вишуканої, зараз актуальний як ніколи. А все тому, що вже 20 квітня Великдень.

Співачка Оля Полякова має власний рецепт ідеальної паски. А ще вона його щороку вдосконалює, щоб випічка вийшла смачною та духмяною.

“Дуже люблю цей творчий процес – випікання пасок. Ціную сімейні традиції, тому що це надає сенс життю. З цим рецептом я експериментую близько 10 років. Це буде найсмачніша паска!”, – говорить артистка.

Зараз дивляться

Оля Полякова

Отже, рецепт паски на Великдень від відомої української співачки у нас є! Усе, що треба знати, щоб приготувати ідеальну паску – читайте нижче в матеріалі.

Великодня паска: рецепт Олі Полякової

Цей рецепт розрахований на 1,5 кг випічки. Оля наголошує, чим вищий у борошні вміст білка, тим вдалішою вийде випічка. Ідеальний варіант для пасхальної випічки процент білка, від 13 до 16.

Інгредієнти:

Для опари:

  • молоко – 300 мл
  • борошно – 200 г
  • дріжджі пресовані – 75 г
  • цукор – 1 ч. л.

Для тіста:

  • яєчні жовтки – 18 шт.
  • яєчні білки – 9 шт.
  • цукор – 550 г
  • сіль – 5-7 г
  • борошно – 1 кг 200 г
  • вершкове масло – 400 г
  • цедра лимона – 1 ст. л.
  • цедра апельсина – 2 ст. л.
  • сік двох апельсинів
  • ванілін або ванільний цукор – до смаку
  • родзинки, попередньо замочені у коньяку – до смаку

Для глазурі:

  • яєчні білки (охолоджені) – 9 шт.
  • цукор – 11 ст. л.

Для прикрашання:

  • кондитерська пасхальна посипка – за смаком

Додатково:

  • паперові формочки для пасок

Рецепт паски покроково:

  1. Спочатку зробимо опару. Для цього тепле молоко змішаємо з дріжджами. Додамо борошно та перемішаємо. Потім додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин у теплі.
  2. Тим часом відділяємо жовтки та білки 9 яєць. Білки нам знадобляться для приготування глазурі, а жовтки переливаємо в кухонний комбайн. Ще 9 яєць (білки з жовтками) вбиваємо у мисочку і також переливаємо в комбайн. Всипаємо цукор і гарно збиваємо.
  3. З апельсинів вичавлюємо сік.
  4. У яєчну суміш переливаємо опару, вливаємо сік апельсинів, додаємо цедру цитрусових та перемішуємо.
  5. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
  6. Поступово додаємо у тісто нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло, ванілін або ванільний цукор та ложку солі. За необхідности можна додати у тісто молоко або сік апельсина чи, навпаки, борошно.
  7. Замішане тісто залишаємо у теплому місці на 20 хвилин. Потім його обминаємо ще близько 15 хвилин і залишаємо ще на 30 хвилин. Коли тісто підійде, підмішуємо родзинки.
  8. Тісто ділимо на частини та викладаємо у паперові формочки у формі кульок на 1/3 формочок. Зручніше це робити, злегка змастивши руки рафінованою олією.
  9. Накриваємо паски рушником і залишаємо у теплі, щоб підійшли на 30 хвилин.
  10. Випікаємо паски в духовці так. Спочатку 15 хвилин за 190 °С, а потім за 160-170 °С від 30 хвилин. Час приготування залежить від розміру пасхальних формочок. Під час випікання духовку не відкриваємо.
  11. Для білкової глазурі охолоджені яєчні білки гарно збиваємо з цукром.
  12. Випечені паски дістаємо з духовки. За необхідності можна перевірити дерев’яною паличкою готовність. Вона повинна бути сухою. Ще гарячі паски прикрашаємо білковою глазур’ю та посипаємо кондитерськими прикрасами до смаку.

Джерело: Ольга Полякова

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка