Варена кукурудза – продукт, який до смаку і дорослим, і дітям. Він нагадує нам про дитинство та теплі сонячні дні.
А як щодо того, щоб приготувати кукурудзу не на плиті у воді, а легко і просто за допомогою розумної техніки?
Ми знаємо, як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці, а тому ділимося з вами простим рецептом та порадами.
Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці
Качани кукурудзи перед приготуванням треба почистити від листя та волокон і гарно промити холодною водою.
Кукурудза в мікрохвильовці без пакета
За цим рецептом виходить смачна та соковита кукурудза. Головне – перед приготування збризнути качани водою.
Інгредієнти:
- кукурудза – 3 качани
- сіль – до смаку
Приготування:
- Качани кукурудзи викладаємо на тарілку, яка підходить для приготування в мікрохвильовій печі. Гарно збризкуємо їх водою за допомогою пульверизатора.
- Готуємо на повній потужності від 4 до 7 хвилин.
- Качани виймаємо з мікрохвильовки. Подаємо теплими, посипавши сіллю.
Кукурудза в мікрохвильовці у пакеті
Приготовлена в пакеті чи рукаві кукурудза виходить дуже соковита. Якщо ви не одразу її їстимете, зберігайте у рукаві.
Інгредієнти:
- кукурудза – 3 качани
- вода – 100-150 мл
- сіль – 1 ч. л. чи до смаку
- вершкове масло – 50 г
Приготування:
- У рукаві для запікання чи пакеті зав’язуємо один кінець.
- Викладаємо качани кукурудзи та вливаємо воду.
- Зав’язуємо другий кінець. Викладаємо пакет на тарілку. Робимо на пакеті чи рукаві у 3-4 місцях проколи.
- Готуємо на максимальній потужності приблизно 5 хвилин.
- Потім качани дістаємо та злегка охолоджуємо.
- Змащуємо качани вершковим маслом і посипаємо сіллю.
Кукурудза в мікрохвильовці з сиром
Моцарела – найкращий варіант для кукурудзи. Але рекомендуємо спробувати інші сири, такі як фета чи пармезан. Експериментуйте і знайдете своє власне смакове уподобання.
Інгредієнти:
- кукурудза варена (зернята) – 1 склянка (250 г)
- плавлений вершковий сир – 1 ст. л.
- сіль – дрібка чи до смаку
- моцарела – 50 г
Приготування:
- Кукурудзу викладаємо у широку чашку, додаємо вершковий сир та дрібку солі. Перемішуємо.
- Потім посипаємо тертою на середній тертці моцарелою.
- Готуємо у мікрохвильовці до повного розплавлення сиру (близько 1 хвилини).
Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці: поради
Якщо кукурудза не достатньо м’яка після приготування, зверніть увагу на потужність мікрохвильової печі, додайте ще 1-2 хвилини.
Зазвичай кукурудзу приправляють сіллю та натирають маслом. Чим можна приправити кукурудзу, щоб вона набула нового смаку? Замість звичайної солі натріть качани часниковою сіллю чи з іншими добавками. Варену кукурудзу посипте тертою моцарелою, сулугуні чи пармезаном. А як щодо гострого соусу? Вийде цікаве поєднання. Смачного!