Рецепти кукурудзи в мікрохвильовці та поради щодо приготування

Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці

Варена кукурудза – продукт, який до смаку і дорослим, і дітям. Він нагадує нам про дитинство та теплі сонячні дні.

А як щодо того, щоб приготувати кукурудзу не на плиті у воді, а легко і просто за допомогою розумної техніки?

Ми знаємо, як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці, а тому ділимося з вами простим рецептом та порадами.

Зараз дивляться

Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці

Качани кукурудзи перед приготуванням треба почистити від листя та волокон і гарно промити холодною водою.

Кукурудза в мікрохвильовці без пакета

За цим рецептом виходить смачна та соковита кукурудза. Головне – перед приготування збризнути качани водою.

Інгредієнти:

  • кукурудза – 3 качани
  • сіль – до смаку

Приготування:

  1. Качани кукурудзи викладаємо на тарілку, яка підходить для приготування в мікрохвильовій печі. Гарно збризкуємо їх водою за допомогою пульверизатора.
  2. Готуємо на повній потужності від 4 до 7 хвилин.
  3. Качани виймаємо з мікрохвильовки. Подаємо теплими, посипавши сіллю.

Кукурудза в мікрохвильовці у пакеті

Кукурудза в мікрохвильовці

Приготовлена в пакеті чи рукаві кукурудза виходить дуже соковита. Якщо ви не одразу її їстимете, зберігайте у рукаві.

Інгредієнти:

  • кукурудза – 3 качани
  • вода – 100-150 мл
  • сіль – 1 ч. л. чи до смаку
  • вершкове масло – 50 г

Приготування:

  1. У рукаві для запікання чи пакеті зав’язуємо один кінець.
  2. Викладаємо качани кукурудзи та вливаємо воду.
  3. Зав’язуємо другий кінець. Викладаємо пакет на тарілку. Робимо на пакеті чи рукаві у 3-4 місцях проколи.
  4. Готуємо на максимальній потужності приблизно 5 хвилин.
  5. Потім качани дістаємо та злегка охолоджуємо.
  6. Змащуємо качани вершковим маслом і посипаємо сіллю.

Кукурудза в мікрохвильовці з сиром

Моцарела – найкращий варіант для кукурудзи. Але рекомендуємо спробувати інші сири, такі як фета чи пармезан. Експериментуйте і знайдете своє власне смакове уподобання.

Інгредієнти:

  • кукурудза варена (зернята) – 1 склянка (250 г)
  • плавлений вершковий сир – 1 ст. л.
  • сіль – дрібка чи до смаку
  • моцарела – 50 г

Приготування:

  1. Кукурудзу викладаємо у широку чашку, додаємо вершковий сир та дрібку солі. Перемішуємо.
  2. Потім посипаємо тертою на середній тертці моцарелою.
  3. Готуємо у мікрохвильовці до повного розплавлення сиру (близько 1 хвилини).

Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці: поради

Якщо кукурудза не достатньо м’яка після приготування, зверніть увагу на потужність мікрохвильової печі, додайте ще 1-2 хвилини.

Зазвичай кукурудзу приправляють сіллю та натирають маслом. Чим можна приправити кукурудзу, щоб вона набула нового смаку? Замість звичайної солі натріть качани часниковою сіллю чи з іншими добавками. Варену кукурудзу посипте тертою моцарелою, сулугуні чи пармезаном. А як щодо гострого соусу? Вийде цікаве поєднання. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка