Диня – це справжня зірка кінця літа та початку осені! Її аромат і соковита текстура роблять її ідеальним інгредієнтом для багатьох страв. Отже, що можна приготувати з дині смачного та корисного – читайте в нашому матеріалі.
Що приготувати з дині
Якщо вам набридло просто їсти диню скибками чи шматочками, саме час спробувати щось новеньке. Пропонуємо приготувати з дині смачні та апетитні страви: канапе з дині та хамону, салат з динею та сиром, смузі на йогуртовій основі, неймовірне динне варення, десерт із дині на зиму та заморожену диню.
Канапе з дині та хамону на шпажках
Поєднання солодкої дині та солоного хамону створює неймовірний смак та поєднується з багатьма слабоалкогольними та безалкогольними напоями.
Інгредієнти:
- шматочки стиглої дині
- тонкі слайси хамону чи прошуто
- шпажки
- м’ята чи інша зелень – для прикрашання
Приготування:
- Пласку білу тарілку для подачі нашої закуски поміщаємо в холодильник на 10-15 хвилин.
- Дістаємо її та розкладаємо на ній шматочки дині.
- Скручуємо хамон чи прошуто у трубочку, викладаємо на шматочок дині та наколюємо шпажкою.
- Закуску прикрашаємо листочками м’яти та подаємо до столу.
Для цікавішого смаку можна злегка побризкати канапе бальзамічним соусом.
Диня на зиму, як мед
Інгредієнти:
- кубики дині – 2,5 кг
- вода – 1 л
- цукор – 400 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування:
- Спочатку варимо сироп. Для цього доводимо до кипіння воду з цукром і лимонною кислотою.
- У стерилізовані банки викладаємо нарізану кубиками диню і вливаємо сироп.
Продовження рецепта тут.
Салат з дині та сиру фета
Це гарна ідея для літньої страви, яка чудово підійде як для легкого обіду, так і для вечірки.
Інгредієнти:
- диня, нарізана невеликими кубиками – 200 г
- фета, нарізана кубиками – 100 г
- листя шпинату – жменя
- оливкова олія – декілька ложок
- сіль, перець, сік лимона – до смаку
Приготування:
- У салатницю викладаємо диню, фету та шпинат.
- Для заправки до олії додаємо сіль, перець та сік лимона. Гарно перемішуємо.
- Отриманою заправкою поливаємо салат, злегка перемішуємо. Смачного!
Що можна смачного приготувати з дині на десерт? Вітамінний смузі!
Йогуртовий смузі з динею
Це чудовий варіант для здорового сніданку чи перекусу, особливо коли хочеться чогось освіжаючого.
Інгредієнти:
- диня почищена та нарізана – 1 склянка
- йогурт натуральний – 2 склянки
- мед або сироп – 1-3 ч. л.
- сік лимона – 1 ч. л. чи до смаку
- кубики льоду – за бажанням
Приготування:
- У блендері збиваємо м’якоть дині.
- До пюре з дині додаємо йогурт, мед чи сироп, сік лимона та збиваємо усе разом.
- У склянки викладаємо по 3-4 кубики льоду та вливаємо смузі. Смакуймо з задоволенням!
Спробуйте додати до смузі кілька листочків м’яти або шматочок імбиру для пікантного смаку та аромату.
Варення з дині на зиму: рецепт
Інгредієнти:
- диня, очищена та нарізана кубиками – 4,5 кг
- цукор – 1,5 кг
- лимони (середнього розміру) – 2 шт.
- вода – 500 мл
- конфітюр з пектином – 1-2 упаковки
Приготування:
- З води та цукру варимо сироп.
- Диню викладаємо у миску чи каструлю. Заливаємо сиропом. Накриваємо кришкою.
Продовження рецепта тут.
Як заморозити диню на зиму
Якщо у вас залишилася зайва диня, заморожування – найкращий спосіб зберегти її для подальшого використання для приготування смузі чи інших напоїв.
- Диню нарізаємо кубиками чи робимо кульки за допомогою спеціальної ложки.
- Розкладаємо нашу заготівлю на піддони та поміщаємо у морозилку на 3-5 годин.
- Коли диня заморозиться, перекладаємо у пакети та знову кладемо у морозилку на зберігання.