Сік із гарбуза на зиму – це не просто смачний напій, а справжній скарб для нашого здоров’я. Він багатий на вітаміни та мінерали, а також має безліч варіацій приготування, що дає змогу обрати рецепт до наших смакових уподобань.
Зараз осінь, а тому саме час приготувати цей корисний напій на зиму. Він не тільки зігріє в холодні дні, а й зміцнить імунітет.
Гарбузовий сік на зиму, його користь та корисні поради – читайте в матеріалі.
Гарбуз багатий на вітаміни А, С, Е та групи В. Він також містить калій, магній і залізо, що робить його незамінним для підтримки серця, нервової системи та зору. Гарбузовий сік позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, очищує організм від токсинів та покращує стан шкіри. Регулярне споживання цього напою підвищує імунітет та допомагає боротися зі стресом і безсонням. А це так важливо в цей нелегкий для всіх період.
Гарбузовий сік: рецепт
Напій виходить з м’якоттю, тому густоту можна регулювати кількістю води. Якщо гарбузовий аромат для вас занадто сильний, додайте яблучного соку – це зробить напій ніжнішим і збалансує його смак.
Інгредієнти:
- гарбуз мускатний, солодкий (почищений) – 1,5 кг
- апельсин – 1-2 шт.
- цукор – 200 г чи до вашого смаку
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- вода – 1,5 л
Приготування:
- Гарбуз нарізаємо кубиками та перекладаємо у каструлю.
- Вливаємо 1,5 л води та варимо, після закипання, 10 хвилин.
- Отриману масу трохи охолоджуємо та збиваємо блендером до однорідності.
- З апельсинів вичавлюємо сік та проціджуємо його через ситечко.
- Додаємо апельсиновий сік до гарбузового разом з лимонною кислотою.
- Варимо усе разом 10 хвилин.
- Гарячий гарбузовий сік переливаємо у стерилізовані банки та одразу закатуємо.
Поради господинь:
- Щоб зробити смак соку цікавішим, додайте на 1 кг гарбуза 500 г яблук чи моркви. Яблука очищують від шкірки, а моркву потрібно проварити окремо до м’якості.
- Додайте у сік трохи тертої апельсинової цедри – вона додасть соку цитрусової свіжості.
- Гарбузовий сік чудово поєднується з обліпихою, яблучним та виноградним соком у пропорції 1:1. Це допоможе збалансувати кислоту і зробити смак більш насиченим.
- Використовуйте гарбузовий сік у приготуванні желе, смузі або навіть соусів для м’яса – ваші кулінарні фантазії можуть бути безмежними.
Експериментуйте з інгредієнтами та насолоджуйтеся смаком цього чудового напою протягом усього року. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.