Сік з гарбуза на зиму: рецепт з апельсином та поради господинь

Сік з гарбуза на зиму

Сік із гарбуза на зиму – це не просто смачний напій, а справжній скарб для нашого здоров’я. Він багатий на вітаміни та мінерали, а також має безліч варіацій приготування, що дає змогу обрати рецепт до наших смакових уподобань.

Зараз осінь, а тому саме час приготувати цей корисний напій на зиму. Він не тільки зігріє в холодні дні, а й зміцнить імунітет.

Гарбузовий сік на зиму, його користь та корисні поради – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Гарбуз багатий на вітаміни А, С, Е та групи В. Він також містить калій, магній і залізо, що робить його незамінним для підтримки серця, нервової системи та зору. Гарбузовий сік позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, очищує організм від токсинів та покращує стан шкіри. Регулярне споживання цього напою підвищує імунітет та допомагає боротися зі стресом і безсонням. А це так важливо в цей нелегкий для всіх період.

Гарбузовий сік: рецепт

Напій виходить з м’якоттю, тому густоту можна регулювати кількістю води. Якщо гарбузовий аромат для вас занадто сильний, додайте яблучного соку – це зробить напій ніжнішим і збалансує його смак.

Інгредієнти:

  • гарбуз мускатний, солодкий (почищений) – 1,5 кг
  • апельсин – 1-2 шт.
  • цукор – 200 г чи до вашого смаку
  • лимонна кислота – 1 ч. л.
  • вода – 1,5 л

Приготування:

  1. Гарбуз нарізаємо кубиками та перекладаємо у каструлю.
  2. Вливаємо 1,5 л води та варимо, після закипання, 10 хвилин.
  3. Отриману масу трохи охолоджуємо та збиваємо блендером до однорідності.
  4. З апельсинів вичавлюємо сік та проціджуємо його через ситечко.
  5. Додаємо апельсиновий сік до гарбузового разом з лимонною кислотою.
  6. Варимо усе разом 10 хвилин.
  7. Гарячий гарбузовий сік переливаємо у стерилізовані банки та одразу закатуємо.

Поради господинь:

  • Щоб зробити смак соку цікавішим, додайте на 1 кг гарбуза 500 г яблук чи моркви. Яблука очищують від шкірки, а моркву потрібно проварити окремо до м’якості.
  • Додайте у сік трохи тертої апельсинової цедри – вона додасть соку цитрусової свіжості.
  • Гарбузовий сік чудово поєднується з обліпихою, яблучним та виноградним соком у пропорції 1:1. Це допоможе збалансувати кислоту і зробити смак більш насиченим.
  • Використовуйте гарбузовий сік у приготуванні желе, смузі або навіть соусів для м’яса – ваші кулінарні фантазії можуть бути безмежними.

Експериментуйте з інгредієнтами та насолоджуйтеся смаком цього чудового напою протягом усього року. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка