Сливовий леквар: рецепт приготування солодкої начинки

сливи
Джерело: Pixabay

Сливовий леквар — це смачний смаколик, виготовлений зі стиглих фруктів без додавання цукру.

На Закарпаттті його часто готують як начинку для пирогів, млинців або щоб просто намазувати на хліб.

Як зробити ароматний леквар в домашніх умовах та що для цього знадобиться – на Фактах ICTV.

Зараз дивляться

Леквар зі слив: рецепт

Закарпатський сливовий леквар — це справжній смак традицій, який варто спробувати. Попри те, що зазвичай його готують чоловіки, жінки теж впораються.

Інгредієнти:

  • стиглі сливи (бажано сорту угорка)
  • вода

Приготування:

Леквар — унікальний продукт, який має свої особливості приготування. Смаколик варять  декілька днів на свіжому повітрі, причому на відкритому вогні в казані.

Однак в домашніх умовах підійде звичайна каструля. Отже, послідовність має бути такою:

  1.  Сливи добре помийте та видаліть кісточки.
  2. Помістіть сливи в широку каструлю з товстим дном, додайте трохи води (якщо потрібно, для початку), щоб вони не пригоріли.
  3. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. Сливи мають розваритися й утворити густу масу. Варіння може зайняти кілька годин, доки леквар не стане густим і темним.
  4. Готовий леквар потрібно остудити, а потім розлити по стерилізованих банках і щільно закрити.
  5. Зберігайте в прохолодному місці.

Результат – натуральне сливове повидло з багатим смаком.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка