Хрусткі мариновані кабачки – чудова заготівля для будь-якого зимового столу!
Отже, ділимося сьогодні чудовим рецептом. Готувати будемо мариновані кабачки на зиму на літрову банку.
Є безліч рецептів маринованих кабачків, адже їхній нейтральний смак поєднується практично з усіма овочами.
Зараз дивляться
Додавайте до кабачків ті овочі, що вам більше до смаку. Можна додавати цибулю, моркву, солодкий перець, різне листя (наприклад, листочки вишні чи смородини) і спеції (лавровий лист, горошини чорного перцю).
Мариновані кабачки на зиму: рецепт
Мариновані кабачки зберігають більшість вітамінів і мінералів, що містяться у свіжих овочах.
Інгредієнти на літрову банку:
- кабачки – 1-2 шт.
- вода – пів склянки (приблизно)
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
- оцет 9% – 2 ст. л.
- часник – 3 зубки
- перець чилі – 1-2 маленьких шматочки
- горошини духмяного перцю – 4-5 шт.
- кріп (парасольки) – 2 шт.
- корінь хріну – 1 шматок
Приготування:
- Кабачки миємо та нарізаємо кружальцями чи кубиками. Якщо у вас великі кабачки з насінням, його треба видалити.
- Далі підготуємо усі інші продукти. Часник чистимо та нарізаємо. Парасольки кропу промиваємо. Хрін чистимо, миємо та нарізаємо смужками чи довгастими брусочками.
- На дно стерилізованої літрової банки викладаємо перець чилі, парасольки кропу, горошини перцю, хрін і часник.
- Викладаємо нарізані кабачки. Додаємо сіль, цукор та оцет.
- Вливаємо гарячу кип’ячену воду і накриваємо банку кришкою.
- У каструлю викладаємо рушник, ставимо банку та вливаємо теплу воду.
- Стерилізуємо мариновані кабачки на зиму на середньому вогні, після закипання води, близько 15 хвилин.
- Потім банку з кабачками консервуємо, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.