Фото Їжа

Смачні мариновані кабачки на зиму: рецепт на літрову банку

мариновані кабачки на зиму

Хрусткі мариновані кабачки – чудова заготівля для будь-якого зимового столу!

Отже, ділимося сьогодні чудовим рецептом. Готувати будемо мариновані кабачки на зиму на літрову банку.

Є безліч рецептів маринованих кабачків, адже їхній нейтральний смак поєднується практично з усіма овочами.

Зараз дивляться

Додавайте до кабачків ті овочі, що вам більше до смаку. Можна додавати цибулю, моркву, солодкий перець, різне листя (наприклад, листочки вишні чи смородини) і спеції (лавровий лист, горошини чорного перцю).

Мариновані кабачки на зиму: рецепт

Мариновані кабачки зберігають більшість вітамінів і мінералів, що містяться у свіжих овочах.

Інгредієнти на літрову банку:

  • кабачки – 1-2 шт.
  • вода – пів склянки (приблизно)
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • оцет 9% – 2 ст. л.
  • часник – 3 зубки
  • перець чилі – 1-2 маленьких шматочки
  • горошини духмяного перцю – 4-5 шт.
  • кріп (парасольки) – 2 шт.
  • корінь хріну – 1 шматок

Приготування:

  1. Кабачки миємо та нарізаємо кружальцями чи кубиками. Якщо у вас великі кабачки з насінням, його треба видалити.
  2. Далі підготуємо усі інші продукти. Часник чистимо та нарізаємо. Парасольки кропу промиваємо. Хрін чистимо, миємо та нарізаємо смужками чи довгастими брусочками.
  3. На дно стерилізованої літрової банки викладаємо перець чилі, парасольки кропу, горошини перцю, хрін і часник.
  4. Викладаємо нарізані кабачки. Додаємо сіль, цукор та оцет.
  5. Вливаємо гарячу кип’ячену воду і накриваємо банку кришкою.
  6. У каструлю викладаємо рушник, ставимо банку та вливаємо теплу воду.
  7. Стерилізуємо мариновані кабачки на зиму на середньому вогні, після закипання води, близько 15 хвилин.
  8. Потім банку з кабачками консервуємо, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка