Млинці з яблуками – чудова альтернатива віденському штруделю, проте приготувати їх набагато легше, а задоволення таке ж саме. Варто приготувати на Масляну!
Рецепт млинців з яблуками – у матеріалі Фактів ICTV.
Млинці з яблуками – рецепт
Тісто для млинців з яблуками можна приготувати на молоці, окропі чи мінералці. Це залежатиме від ваших смакових вподобань.
Зараз дивляться
Інгредієнти для млинців з яблуками:
- 250-300 г борошна
- 250-300 мл молока
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 5 г солі
- 3 ст. л. рослинної олії
Для начинки:
- 2-3 яблука середнього розміру
- 100 г цукру
- дрібка кориці
Приготування млинців з яблуками
- Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до 30 °С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
- У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
- Приготуйте начинку для млинців з яблуками. Наріжте яблука на невеликі шматочки. Покладіть їх у каструлю разом з цукром та корицею. Додайте трохи води, поставте на плиту та готуйте, періодично помішуючи, на середньому вогні протягом 8-10 хв.
- Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
- Викладіть на готові млинці начинку, згорніть млинці з яблуками рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.
Смачні млинці з яблуками готові до подачі.
Читайте також:
