Що може бути краще за домашній пиріг, який пахне так, що чутно навіть сусідам? Як щодо ідеї, приготувати банановий пиріг на кефірі?
Банани – вже давно один з найулюбленіших фруктів в Україні, і не дарма. Їх можна знайти на полицях магазинів цілий рік. Вони чудово доповнюють будь-яку страву – від сніданку до десерту. Але окрім смакових якостей, банани мають багато корисних властивостей, які роблять їх справжнім суперфруктом.
Як приготувати пиріг із бананом на кефірі та що покласти у тісто, щоб випічка вийшла неймовірною – читайте в матеріалі. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою!
До речі, цю смачну випічку можна готувати разом із дітьми – вони із задоволенням допоможуть вам розминати банан та змішувати інгредієнти. Тож, не вагайтеся, готуйте з задоволенням.
Банановий пиріг на кефірі: рецепт
Цедра лимона чи апельсина чудово поєднується з випічкою з бананами. Можна додати на запропоновану кількість продуктів близько 1 ст. л. цедри цитрусових.
Інгредієнти:
- банани (обов’язково стиглі) – 2 шт.
- кефір – 1 склянка
- яйця – 2 шт.
- цукор – 1 склянка в тісто +2 ст. л. для посипання
- ванільний цукор – 1 ч. л. чи кориця – до смаку
- борошно – 2 склянки
- олія рафінована – 150 мл
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
- горіхи до смаку – жменя
Приготування:
- Банани чистимо. Один банан розминаємо виделкою, а другий розрізаємо вздовж на 4 смужки. Горіхи нарізаємо.
- Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо дрібку солі, кефір, олію, розім’ятий банан та перемішуємо вінчиком. Додаємо половину горіхів і ще раз перемішуємо ложкою.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово вводимо в яєчно-кефірну суміш.
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і злегка змащуємо олією.
- Виливаємо тісто. Розкладаємо нарізані смужками банани. Посипаємо їх цукром (2 ст. л.) і горіхами.
- Випікаємо у духовці за 180 °C 40-45 хвилин. Перевіряємо готовності дерев’яною шпажкою, випічку дістаємо та охолоджуємо.
Як бачимо, рецепт бананового пирога на кефірі зовсім простий. Сподіваємося, вам сподобається. Смачного чаювання!