Фото Їжа

Смачний полуничний лікер: рецепт та секрети

Полуничний лікер

Полуничний лікер – напій яскравий, ароматний та неймовірно смачний. Його можна вживати самостійно чи додавати до різноманітних коктейлів.

Насправді лікер з полуниці готувати не складно. Склад такий: ягоди полуниці, цукровий сироп та горілка.

Полуничний лікер: як приготувати

  • Використовуйте тільки свіжі та зрілі ягоди, оскільки від цього буде залежати смак напою.
  • Чим довше лікер настоюємо, тим виразнішим буде його смак.
  • Для досягнення прозорості його варто процідити декілька разів через марлю або ситечко.

Як зробити полуничний лікер: рецепт покроково

У полуничний лікер, приготовлений в домашніх умовах, для більш освіжального смаку можна додати листочки м’яти.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • полуниця без хвостиків – 1 кг
  • горілка – 750 мл
  • цукор – 200 г
  • вода – 1 склянка (220 мл)
  • сік лимона – 3 ст. л.

Приготування:

  1. Ягоди гарно промиваємо та викладаємо на друшляк, щоб видалити зайву воду.
  2. Кожну ягоду розрізаємо навпіл. Якщо ягоди дуже великі – можна розрізати на 4-6 частин.
  3. Перекладаємо ягоди у банку, вливаємо сік лимона та горілку. Перемішуємо дерев’яною ложкою.
  4. Накриваємо банку кришкою і залишаємо у темному місці за кімнатної температури на тиждень. Можна навіть на 8-10 днів.
  5. Настій проціджуємо через марлю і переливаємо у скляну емність.
  6. Ягоди перекладаємо в каструлю, всипаємо цукор, вливаємо воду та гарно перемішуємо. Поміщаємо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Сироп проціджуємо та повністю охолоджуємо.
  7. Переливаємо холодний сироп у банку з настоєм, накриваємо кришкою і збовтуємо.
  8. Поміщаємо полуничний лікер у холодильник на 7 днів. Смачного!

Полуничний лікер – це не лише смачний десертний напій, але й універсальний інгредієнт, який можна використати у багатьох рецептах. Ось кілька ідей:

  • Лікер з полуниці надасть вашим напоям яскравий колір і неповторний аромат. Наприклад, змішайте його з фруктовими соками, шампанським або газованою водою, щоб створити освіжальний пунш. Або додайте трохи лікеру у гарячий шоколад або чай для додаткового смаку.
  • Додайте кілька ложок напою в крем або начинку для тортів і пирогів, щоб надати їм особливого аромату. Також лікером можна просочити коржі для торта.
  • Полийте яблука полуничним лікером та приготуйте у духовці. Це дуже смачно та ароматно.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка