Полуничний лікер – напій яскравий, ароматний та неймовірно смачний. Його можна вживати самостійно чи додавати до різноманітних коктейлів.
Насправді лікер з полуниці готувати не складно. Склад такий: ягоди полуниці, цукровий сироп та горілка.
Полуничний лікер: як приготувати
- Використовуйте тільки свіжі та зрілі ягоди, оскільки від цього буде залежати смак напою.
- Чим довше лікер настоюємо, тим виразнішим буде його смак.
- Для досягнення прозорості його варто процідити декілька разів через марлю або ситечко.
Як зробити полуничний лікер: рецепт покроково
У полуничний лікер, приготовлений в домашніх умовах, для більш освіжального смаку можна додати листочки м’яти.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- полуниця без хвостиків – 1 кг
- горілка – 750 мл
- цукор – 200 г
- вода – 1 склянка (220 мл)
- сік лимона – 3 ст. л.
Приготування:
- Ягоди гарно промиваємо та викладаємо на друшляк, щоб видалити зайву воду.
- Кожну ягоду розрізаємо навпіл. Якщо ягоди дуже великі – можна розрізати на 4-6 частин.
- Перекладаємо ягоди у банку, вливаємо сік лимона та горілку. Перемішуємо дерев’яною ложкою.
- Накриваємо банку кришкою і залишаємо у темному місці за кімнатної температури на тиждень. Можна навіть на 8-10 днів.
- Настій проціджуємо через марлю і переливаємо у скляну емність.
- Ягоди перекладаємо в каструлю, всипаємо цукор, вливаємо воду та гарно перемішуємо. Поміщаємо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Сироп проціджуємо та повністю охолоджуємо.
- Переливаємо холодний сироп у банку з настоєм, накриваємо кришкою і збовтуємо.
- Поміщаємо полуничний лікер у холодильник на 7 днів. Смачного!
Полуничний лікер – це не лише смачний десертний напій, але й універсальний інгредієнт, який можна використати у багатьох рецептах. Ось кілька ідей:
- Лікер з полуниці надасть вашим напоям яскравий колір і неповторний аромат. Наприклад, змішайте його з фруктовими соками, шампанським або газованою водою, щоб створити освіжальний пунш. Або додайте трохи лікеру у гарячий шоколад або чай для додаткового смаку.
- Додайте кілька ложок напою в крем або начинку для тортів і пирогів, щоб надати їм особливого аромату. Також лікером можна просочити коржі для торта.
- Полийте яблука полуничним лікером та приготуйте у духовці. Це дуже смачно та ароматно.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.