Шашлик – це не просто страва, а справжнє свято смаку. І хоча саме м’ясо грає головну роль у цьому гастрономічному витворі, не менш важливий є і соус до шашлику.
Отже, як зробити соус до шашлику як в кафе в домашніх умовах за лічені хвилини – читайте нижче.
Приготувати томатний соус до страв не грилі легко за допомогою доступних інгредієнтів. Після його приготування, ви забудете про покупний кетчуп. Тож обов’язково спробуйте!
Завжди використовуйте якісний томатний соус або пасту, оскільки це впливає на смак готового діпа. Отже, обираємо високоякісну томатну пасту і розпочинаємо приготування.
Як приготувати соус до шашлику
Якщо збираєтеся приготувати цей діп до шашлику на основі томатної пасти, на нижче перераховану кількість інгредієнтів знадобиться 4 ст. л. томатної пасти +холодна кип’ячена вода, щоб вийшла 1 склянка томатної заправки.
Інгредієнти:
- томатний соус – 1 склянка
- помідор – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сік лимона – 2 ч. л.
- цибулина (бажано фіолетова або біла) – 1 шт.
- часник – 1-2 зубки
- петрушка – 1 пучок
- сіль, мелений перець чилі, паприка – до смаку
Соус для шашлику: рецепт покроково
- Цибулину почистити, помити та нарізати дрібними кубиками. Полити її соком лимона і залишити на 5 хвилин.
- Помідори нарізати кубиками. Петрушку промити та обсушити. Листочки дрібно нарізати.
- У чисту та суху півлітрову банку перекласти томатну пасту. Додати цибулю, помідори, зелень, оливкову олію та усі спеції, перемішати.
Насолоджуємося шашликом з цим чудовим томатним соусом. Смачного!
Соус до шашлику можна зберігати у холодильнику 3-4 доби.
У соус можна додати дрібно нарізані мариновані огірки. Із зелені буде не зайвим базилік та кінза.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.