Торт Баунті вже давно став символом задоволення та насолоди для багатьох любителів шоколаду та кокоса.
Тож ділимося простим та смачним рецептом приготування торта Баунті з кокосом та розкажемо, що робить його таким неперевершеним та ласим.
Цей чудовий десерт визначається своїм характерним смаком кокоса та шоколаду. Коли куштуєш, то здається, нібито це велика шоколадка Bounty.
Головні інгредієнти торта: шоколадний бісквіт, кокосова начинка та ароматна шоколадна глазур.
Якщо ви хочете спробувати створити цей неперевершений десерт вдома, дотримуйтеся нашого перевіреного рецепта торта Баунті й у вас все вийде смачно та красиво.

Як приготувати торт Баунті
Із запропонованих ігредієнтів виходить торт вагою близько 2 кг
Для шоколадного бісквіту:
- борошно пшеничне – 130 г
- яйця – 5 шт.
- сіль – дрібка
- цукор – 140 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- какао – 30 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- вершкове масло або маргарин – 50 г
Для начинки:
- молоко (коров’яче або кокосове) – 0,5 л банка
- цукор – 130 г
- крохмаль (бажано кукурудзяний) – 40 г
- кокосова стружка – 300 г
- вершкове масло – 120 г
Для просочення:
- згущене молоко (не варене) – 100 г
- вода – 60 мл
Для шоколадної глазурі:
- шоколад (чорний або молочний) – 300 г
- вершкове масло 82,5% жирності – 120 г
Торт Баунті: рецепт з кокосом і згущеним молоком
- Для тіста яєчні білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо міксером протягом однієї хвилини з дрібкою солі. Потім поступово всипаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо до пишних піків.
- Вершкове масло розтоплюємо та охолоджуємо до кімнатної температури. Збиваємо жовтки, вливаємо вершкове масло і ще раз збиваємо до пишної маси.
- Тепер обережно поєднуємо білу і жовтку яєчну масу віночком знизу-вгору.
- Борошно просіюємо з какао і розпушувачам. Борошняну суміш поступово вводимо в тісто.
- У прямокутну роз’ємну форму для випічки викладаємо лист пергаментного паперу і виливаємо тісто.
- Бісквіт випікаємо у духовці за 180 °С близько 25-30 хвилин.
- Тим часом приготуємо кокосову начинку для торта Баунти. Для цього до крохмалю вливаємо 100 мл кімнатної температури молока і гарно перемішуємо. Молоко, що залишилося, переливаємо у сотейник, всипаємо цукор і гарно розігріваємо. Потім всипаємо усю кокосову стружку і готуємо, постійно помішуючи, близько 4 хвилин. Вливаємо молоко з крохмалем і, періодично помішуючи варимо, щоб вийшла густа маса. Це займе близько 5 хвилин. Додаємо нарізане кубиками вершкове масло, перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.
- Бісквіт розрізаємо на 2 коржі. І просочуємо перемішеним з водою згущеним молоком.
- Корж поміщаємо у прямокутну роз’ємну форму. Викладаємо начинку і рівномірно розрівнюємо її. Трохи начинки (4 ст. л.) залишаємо.
- Начинку накриваємо другим коржем. Змащуємо його начинкою, що залишилася. Накриваємо форму з тортом харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник на 1-3 години.
- Для шоколадної глазурі на водяній бані розтоплюємо поломаний на шматочки шоколад і нарізане кубиками вершкове масло.
- Поливаємо верх торта шоколадною глазур’ю і знову поміщаємо у холодильник, на 3-4 години.
Торт Баунті готовий. Смачного святкування!
