Фото Їжа

Смажений кавун на грилі: покроковий рецепт

кавун на грилі

Смажений кавун на грилі – це смачно, несподівано, креативно і просто. Виявляється, його можна їсти не лише свіжим, квашеним чи маринованим, а й смаженим на грилі.

Шеф, експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов стверджує, що цей кавунний делікатес неодмінно завоює ваші серця та шлунки.

До речі, страва називається Душа кавуна. Душею вважають оту соковиту серединку, яку вирізають для дітей чи для найпочесніших гостей. І Алекс пропонує її оцінити.

Зараз дивляться

Як приготувати смажений кавун на грилі

Що робить смажений кавун на грилі таким унікальним, так це його варіативність. Ви можете експериментувати з різними приправами та інгредієнтами, щоб створити страву, яка відповідає вашому смаку. Додаткові ідеї: мед та лайм, суміш спецій (наприклад кориця, мускатний горіх та імбир), кленовий сироп та м’ята.

Необхідні інгредієнти:

  • кавун – 2 півкільця
  • соус гранатовий – 4 ч. л.
  • помідори – 3 шт.
  • фета – 100 г
  • насіння гарбуза – 30 г
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком

Смажений кавун на грилі: рецепт покроково

  1. Відріжте від кавуна шматок завтовшки 3-4 сантиметри. Після цього розріжте його на два півкільця.
  2. Відокремте м’якоть кавуна від скоринки за допомогою ножа.
  3. Викладіть м’якоть на пательню-гриль і підсмажте на великому вогні з обох боків по секунд 15. Після перекладіть на тарілку.
  4. Наріжте помідори кільцями та викладіть на деко. Посипте їх чорним перцем та сіллю. Поставте деко в розігріту духовку на 10 хвилин.
  5. Збризніть підсмажений кавун гранатовим соусом. Викладіть на нього печені помідори.
  6. Посипте подрібненою фетою та насінням гарбуза.

Готово! Можна ласувати самому і друзів запрошувати. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка