Соковита буженина з індички в рукаві: рецепт в духовці

Буженина з індички

Буженина з індички зазвичай асоціюється зі святковими стравами, однак це не привід не готувати її у звичайні дні, оскільки вона смачна, ніжна та соковита.

Як приготувати буженину з індички: секрет у маринаді

Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити буженину з індички. Кулінар зазначив, що соковитіше та м’якше її робить маринування в йогурті та правильний спосіб приготування.

– У цьому рецепті буженини я замаринував індичку в йогурті. Але це не єдиний спосіб маринування. Насправді гарний маринад здатний зробити м’ясо яскравішим на смак, ніжним, соковитим та ароматним, – зазначив Клопотенко.

Буженина з індички в духовці: рецепт

Цей рецепт також чудово підійде для приготування перепілок.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • філе індички – 1 кг
  • йогурт термостатний 10% – 250 г (3/4 упаковки)
  • лавровий лист – 6 шт.
  • часник – пів головки
  • чебрець чи розмарин – 5 гілочок
  • сіль і перець – до смаку

Приготування буженини з індички покроково:

  1. Філе індички викладіть у миску з трьома лавровими листами, 2-3 притиснутими зубчиками часнику і трьома гілочками чебрецю, обірвавши з них листочки.
  2. Посоліть і додайте 250 г термостатного 10% йогурту, це приблизно 3/4 упаковки.
  3. Ретельно змастіть м’ясо йогуртом, накрийте миску харчовою плівкою та помістіть у холодильник на 2 години.
  4. Коли м’ясо замаринується, вийміть його з плівки та зніміть зайвий йогурт ложкою.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
  6. Покладіть філе індички в рукав разом із двома гілочками чебрецю, трьома лавровими листами та зубчиками часнику, що залишилися. Покладіть у розігріту духовку та запікайте 1 годину.
  7. Обережно розкрийте рукав і запікайте ще 10 хвилин у режимі гриля.
  8. Готовому м’ясу дайте трохи охолонути й наріжте тонкими слайсами.

Під час подачі до столу м’ясо можна полити рідиною, що залишилися після запікання, приперчити та прикрасити до смаку.

Щоб буженина з індички в духовці вийшла соковита та ароматна: поради від шеф-кухаря

  • У маринаді має бути щось жирне, що допоможе утримати вологу та знівелює кислі чи гострі смаки, якщо вони є. Це може бути йогурт, як і в нашому випадку, будь-яка рослинна олія чи соус тахіні.
  • Можна трішки “підкислити”, щоб зробити слабкішими поверхневі м’ясні білки та покращити смак і аромат. Наприклад, скористайтеся соком лимона чи апельсина або оцтом (краще використовувати бальзамічний, але і яблучний оцет також підійде).
  • Фантазуйте, використовуючи улюблені спеції та трави, які надають неперевершеного аромату. Тут варіантів безліч: міксуйте ароматні спеції та запашні трави і створюйте власні суміші для маринаду.
  • Можна додати трохи солодкого: меду, соусу барбекю чи солодкого кетчупу. Але треба пам’ятати, що в усьому має бути баланс. Наприклад, занадто багато кислот може зробити ваше м’ясо занадто жорстким.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка