Поговорімо про один з найкращих способів приготування курки, а саме – про чудовий азійський рецепт. Це курка в кисло-солодкому соусі.
Отже, що це за страва? Уявіть ніжне та соковите куряче м’ясо, щедро заправлене пікантним соусом, де гострота зустрічається зі солодкістю в неймовірній комбінації смаку.
Отже, ділимося точним рецептом приготування курки в кисло-солодкому соусі.
Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Готуйте крок за кроком і у вас вийде вишукана страва, яку варто подати навіть на святковий стіл.
Інгредієнти:
- курячі стегенця або крильця (без крайньої фаланги) – 1 кг або 1,200 кг курячого філе. Разом стегенця і філе не готувати – різний час приготування.
- соєвий соус – 6 ст. л. +декілька дрібок солі
- цибулина – 1 шт.
- олія – для смаження
Для панірування:
- борошно – 4 ст. л.
- кунжут – 2 ст. л. +1 ч. л. для прикрашання
Для заливки:
- вода – 0,5 склянки
- цукор (бажано тростинний) – 3 ч. л.
- каєнський перець – 1-2 дрібки
- томатна паста – 3 ч. л.
- крохмаль – 1 ч. л. +холодна вода – 4 ст. л.
Для заправки:
- часник – 1 великий зубок
- сік лимона – 3 ст. л.
Курка в кисло-солодкому соусі: рецепт покроково
Крок 1. Маринуємо. Стегенця або крильця промити та обсушити. Якщо філе, то нарізати середніми шматочками. Стегенця або філе перекласти в миску, залити соєвим соусом, посолити, додати нарізану тонкими півкільцями цибулину, перемішати та залишити стегенця на 1 год, філе – 35-40 хвилин.
Крок 2. Паніруємо. Кунжут трохи обсмажити на сухій сковороді. У глибокій мисці змішати борошно з кунжутом. Перекласти в цю суміш курку та запанірувати.
Крок 3. Викладати стегенця, крильця або філе у розігріту олію і смажити з обох боків до золотавого кольору. Перекласти обсмажену курку у миску, сковороду промити, обсушити, трохи змастити олією і викласти курку знову.
Крок 4. Для заливки в 0,5 склянки гарячої води додати цукор, перець, томатну пасту та перемішати.
Крок 5. Полити курку заливкою, перемішати. Готувати під кришкою 4 хвилини стегенця або крильця; 2 хвилини – куряче філе. Сковороду періодично струшувати, м’ясо птиці 1-2 рази перевертати.
Крок 6. Крохмаль розвести водою, полити курку, довести на великому вогні до кипіння, акуратно перемішати та потримати на вогні 1-2 хвилини.
Крок 7. Посипати страву пропущеним через прес часником і полити соком лимона, трохи перемішати, накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Коли відкриваємо кришку і відчуваємо аромат цього витвору кулінарії, просто не можливо стриматися, щоб не спробувати.
Крок 8. Курку в кисло-солодкому соусі перед подачею до столу посипаємо смаженим кунжутом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.