Фото Їжа

Тушковані кабачки: смачний рецепт приготування

Тушковані кабачки

Тушковані кабачки – це страва, яка поєднує в собі простоту приготування та користь для здоров’я. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і чудовим гарніром до страв із м’яса чи риби.

Рецепт тушкованих кабачків досить варіативний. Можна додавати будь-які улюблені овочі, м’ясо і навіть фрикадельки.

Ми вирішили приготувати тушковані кабачки з печерицями. Вийшло дуже смачно й апетитно. Варто приготувати!

Зараз дивляться

Тушковані кабачки: рецепт простий та смачний

Замість помідорів у страву можна додати томатний соус (1-2 ст. л.) чи томатну пасту (1-2 ч. л.).

Інгредієнти:

  • кабачки чи цукіні (молоді) – 3 шт.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • печериці свіжі – 200 г
  • часник – 3 зубки
  • помідори – 3 шт.
  • сіль, мелений чорний перець, паприка, чебрець – до смаку
  • лавровий лист – 1 шт.
  • олія – для смаження
  • зелень кропу – на бажання

Як готувати тушковані кабачки:

  1. Кабачки нарізаємо кружальцями чи кубиками. Якщо кабачки молоді, шкірку не знімаємо.
  2. Цибулю, солодкий перець і помідори нарізаємо дрібними кубиками. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку. Але це не обов’язково.
  3. Моркву натираємо на середній тертці. Часник пропускаємо через прес. Печериці нарізаємо тонкими пластинками.
  4. У глибокій сковороді розігріваємо олію. Спочатку смажимо, періодично помішуючи, цибулю з морквою. Через 5 хвилин додаємо солодкий перець, помідори, пецериці й готуємо разом 10 хвилин.
  5. Потім у сковороду викладаємо кабачки, перемішуємо. Додаємо часник, сіль та усі спеції. Готуємо ще 5 хвилин.
  6. Вливаємо близько 1 склянки води та доводимо до кипіння. Сковороду накриваємо кришкою, вогонь зменшуємо. Тушкуємо близько 15 хвилин. Наприкінці приготування додаємо нарізану зелень кропу.

Тушковані кабачки готові. Залиште на 15 хвилин, щоб настоялися, і смакуйте із задоволенням.

Тушковані кабачки можна подавати як гарячими, так і холодними. Вони чудово поєднуються зі сметаною чи натуральним йогуртом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка