Тушковані кабачки – це страва, яка поєднує в собі простоту приготування та користь для здоров’я. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і чудовим гарніром до страв із м’яса чи риби.
Рецепт тушкованих кабачків досить варіативний. Можна додавати будь-які улюблені овочі, м’ясо і навіть фрикадельки.
Ми вирішили приготувати тушковані кабачки з печерицями. Вийшло дуже смачно й апетитно. Варто приготувати!
Тушковані кабачки: рецепт простий та смачний
Замість помідорів у страву можна додати томатний соус (1-2 ст. л.) чи томатну пасту (1-2 ч. л.).
Інгредієнти:
- кабачки чи цукіні (молоді) – 3 шт.
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- печериці свіжі – 200 г
- часник – 3 зубки
- помідори – 3 шт.
- сіль, мелений чорний перець, паприка, чебрець – до смаку
- лавровий лист – 1 шт.
- олія – для смаження
- зелень кропу – на бажання
Як готувати тушковані кабачки:
- Кабачки нарізаємо кружальцями чи кубиками. Якщо кабачки молоді, шкірку не знімаємо.
- Цибулю, солодкий перець і помідори нарізаємо дрібними кубиками. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку. Але це не обов’язково.
- Моркву натираємо на середній тертці. Часник пропускаємо через прес. Печериці нарізаємо тонкими пластинками.
- У глибокій сковороді розігріваємо олію. Спочатку смажимо, періодично помішуючи, цибулю з морквою. Через 5 хвилин додаємо солодкий перець, помідори, пецериці й готуємо разом 10 хвилин.
- Потім у сковороду викладаємо кабачки, перемішуємо. Додаємо часник, сіль та усі спеції. Готуємо ще 5 хвилин.
- Вливаємо близько 1 склянки води та доводимо до кипіння. Сковороду накриваємо кришкою, вогонь зменшуємо. Тушкуємо близько 15 хвилин. Наприкінці приготування додаємо нарізану зелень кропу.
Тушковані кабачки готові. Залиште на 15 хвилин, щоб настоялися, і смакуйте із задоволенням.
Тушковані кабачки можна подавати як гарячими, так і холодними. Вони чудово поєднуються зі сметаною чи натуральним йогуртом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.