Яскраві помаранчеві плоди абрикосів зваблюють нас кожного року. С кільки б ми не говорил и що солодке некорисне, а варення з абрикосів варимо. Бо то святе.
Шеф Євген Клопотенко пропонує додати до варення коньяку.
Спробуємо, адже він стверджує, що алкоголь надає приголомшливого терпкого посмаку та аромату варенню.
Зараз дивляться
Абрикосове варення з коньяком: рецепт
Замість волоських горіхів можна взяти кеш’ю чи мигдаль.
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 100 г ядер волоських горіхів
- 500 г цукру
- 100 мл коньяку
- 20 мл води
Приготування:
- Помийте абрикоси та очистьте від кісточок. Аби варення було ідеальним, краще вибирати стиглі та соковиті плоди.
- Викладіть плоди у каструлю, всипте цукор та додайте воду. Поставте каструлю на середній вогонь.
- Після того, як варення почне кипіти, додайте ядра волоських горіхів. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще 7-10 хвилин.
- За кілька хвилин до готовності влийте 100 мл коньяку і перемішайте.
- Стерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом та розлийте абрикосове варення.
- Дайте банкам охолонути та поставте у прохолодне місце.
Джерело: Євген Клопотенко