Навіть найвідоміші шеф-кухарі світу вважають за комплімент, коли кажуть, що страва смачна, наче в бабусі. Дійсно, ніхто не готує краще.
Наприклад, бабусина майстерність у виготовленні вареників неперевершена. Її руки вміють перетворювати прості продукти на справжні кулінарні шедеври.
Здавалося б, ну що там такого – сир і звичайне тісто. А вареники виходять пухкі та такі ніжні, що просто тануть у роті. Та ще й наповнюють наші серця та шлунки теплом і радістю.
Як приготувати смачні вареники на пару з сиром – у матеріалі Факти ICTV.
Вареники на пару з сиром: рецепт
Вареники на пару можна їсти хоч щодня, бо це не лише привід насолодитися смачною стравою, й вшанувати національні традиції. Тож почнімо.
Інгредієнти для тіста:
- 400 г борошна
- 250 г кефіру
- 1 яєчний жовток
- 1 щіпка солі
- 0.5 ч.л. соди
Для начинки:
- 250 г домашнього сиру
- 3 ст. л. цукру
- 1 яєчний жовток
- ваніль – до смаку
Вареники на пару з сиром: як приготувати
- Для приготування тіста потрібно змішати просіяне борошно, дрібку солі, жовток, кефір і соду. Тісто має бути гладким і трохи липким. Не треба цим перейматися, адже під час розкачування тіста все одно необхідно додавати борошно. Проте не слід перевантажувати тісто борошном, оскільки вареники можуть вийти занадто жорсткими.
- Готове тісто накрийте харчовою плівкою та відкладіть, щоб воно відпочило.
- Приготуйте начинку. Для цього потрібно протерти сир крізь сито, потім додати жовток, цукор і сіль та перемішати.
- Посипте робочу поверхню борошном, наріжте тісто ковбаскою та розділіть на рівні частини. Кожен шматочок тіста обваляйте у борошні та розкачайте не занадто тонко.
- Викладіть 1 ст. л. начинки всередину кожного кружальця та щільно защипніть краї.
Фото: Pixabay
- Викладайте вареники у пароварку, уникаючи контакту між ними, щоб не злиплися під час приготування.
- Варіть партіями приблизно по 5 хв. Після цього перекладіть їх у тарілку з великою кількістю вершкового масла. Так буде набагато смачніше, тож не шкодуйте.
Подавайте вареники на пару з сиром гарячими зі сметаною чи варенням.
