Вино з абрикосів у домашніх умовах готується дуже просто. Головне – мати перевірений рецепт. У нас він є!
Цей напій відрізняється від інших домашніх вин ніжним фруктовим ароматом і вишуканим смаком.
Як зробити вино з абрикосів та чого не варто робити під час приготування – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Абрикосове вино: рецепт
Для домашнього вина ідеально підійдуть перезріли та м’які абрикоси. Але підгнивші та зеленуваті не підійдуть. Важливо: експерти не радять мити фрукти перед приготуванням. Все, що треба зробити, протерти за необхідності деякі плоди рушником.
Інгредієнти:
- абрикоси (перебрані) – 3 кг
- вода – 9 л
- цукор – 3 кг
- Додатково (не обов’язково): 300-400 мл горілки; 100-300 г цукру
Приготування:
- Абрикоси розділити на половинки та вийняти кісточки.
- Викласти їх у велику скляну тару. Додати теплу кип’ячену воду і цукор (2 кг), ретельно перемішати.
- На горлечко тари одягнути медичну рукавичку, попередньо проколоту в 3-4 місцях.
- Залишити наше вино бродити за кімнатної температури на тиждень. Важливо: 1-2 рази на добу напій треба гарно струшувати. Через 10-14 годин має з’явитися піна і шипіння. Це свідчить про те, що ми все зробили правильно.
- На каструлю чи миску помістити друшляк з марлею у 2-3 шари та вилити сусло. Марлю також злегка віджати. Отриманий напій перелити у скляний бутиль і одягнути проколоту медичну рукавичку. Помістити у тепле місце (температура від 20 градусів) на 30-45 днів. Важливо, щоб у бутлі залишилося достатньо місця для бродіння.
- Через 5 днів бродіння злити з бутля 300 г фруктового соку. Всипати до нього 500 г цукру і гарно перемішати. Перелити сироп у бутиль та струсити його. Надіти рукавичку. Через 5 днів процедуру повторити (додати ще 500 г цукру).
- Коли бродіння буде вже не таке жваве (рукавичка здується, сам напій стане світлішим, на дні бутля з’явиться осад) злити абрикосове вино в іншу скляну тару.
- Тепер можна, якщо треба, додати трохи цукру, спирту чи горілки. Алкоголь експерти радять додати для кращого зберігання напою.
- Тару з вином помістити у холодильник чи льох. Вино з абрикосів у домашніх умовах буде готове через 3 місяці. Потім за бажанням чи необхідності напій можна ще раз процідити через марлю.
Так, рецепт вина з абрикос вимагає часу та деяких зусиль, але результат того вартий!
Читайте також:
