Свіжу вишню можна їсти без нічого, а можна з молоком, з морозивом, цукром тощо. На зиму ягоди заморожують, сушать і варять із них варення.
Отже, коли йдеться про вишню, то її сприймають саме як вишеньку на торті, тобто на десерті.
Проте червоні ягоди мають високий вміст кислоти й терпкості. І цю особливість шеф Євген Клопотенко рекомендує врахувати під час приготування соусу до м’яса.
Зараз дивляться
Тому й радить приготувати вишневе варення з перцем чилі й цедрою лимона, яке ідеально поєднується зі смаженим м’ясом птиці та яловичиною.
Як зробити вишневе варення з перцем чилі та цедрою на зиму
Інгредієнти:
На 1 л банку:
Вишневе варення з перцем чилі та цедрою: рецепт
- Візьміть підготовлену вишню. Складіть у каструлю з товстим дном. Засипте цукром і дайте постояти 10-15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
- Додайте до вишні з цукром подрібнені пластівці перцю чилі.
- За допомогою терки зніміть цедру з половинки лимона. Потрібно брати лише жовту частину цедри. Цедру додайте до суміші.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть варення до кипіння.
- Як тільки варення закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом ще 10 хвилин, періодично помішуючи. За потреби зніміть пінку.
- Розкладіть по стерильним банкам і закрутіть кришками.
Джерело: Євген Клопотенко
Читайте також:
