Вишневе варення з перцем чилі та цедрою на зиму

вишневе варення
Джерело: Depositphotos

Свіжу вишню можна їсти без нічого, а можна з молоком,  з морозивом, цукром тощо. На зиму ягоди заморожують, сушать і варять із них варення.

Отже, коли йдеться про вишню, то її сприймають саме як вишеньку на торті, тобто на десерті.

Проте червоні ягоди мають високий вміст кислоти й терпкості. І цю особливість шеф Євген Клопотенко рекомендує врахувати під час приготування соусу до м’яса.

Зараз дивляться

Тому й радить приготувати вишневе варення з перцем чилі й цедрою лимона, яке ідеально поєднується зі смаженим м’ясом птиці та яловичиною.

Як зробити вишневе варення з перцем чилі та цедрою на зиму

Інгредієнти:

На 1 л банку:

Вишневе варення з перцем чилі та цедрою: рецепт

  1. Візьміть підготовлену вишню. Складіть у каструлю з товстим дном. Засипте цукром і дайте постояти 10-15 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
  2. Додайте до вишні з цукром подрібнені пластівці перцю чилі.
  3. За допомогою терки зніміть цедру з половинки лимона. Потрібно брати лише жовту частину цедри. Цедру додайте до суміші.
  4. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть варення до кипіння.
  5. Як тільки варення закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом ще 10 хвилин, періодично помішуючи. За потреби зніміть пінку.
  6. Розкладіть по стерильним банкам і закрутіть кришками.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка