Яйце Бенедикт: як приготувати сніданок краще ніж в готелі

яйце, сніданок, бенедикт
Джерело: Pixabay

Яйце Бенедикт — це класична страва, яку подають у найкращих готелях світу. Втім приготувати її можна і вдома. Покроковий рецепт яйця Бенедикт – у матеріалі Факти ICTV.

Яйце Бенедикт: рецепт

Для приготування яйця Бенедикт потрібні хліб, шинка, бекон або лосось та голландський соус. А ще улюблена зелень – рукола, петрушка, шпинат. Отже, підготуйте продукти.

Інгредієнти: 

Зараз дивляться
  • 2 яйця
  • 2 тости з цільнозернового хліба
  • 4 шматочки шинки, бекону або лосося
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку

Для голландського соусу:

  • 50 г вершкового масла
  • 3 яєчних жовтки
  • 2 ст. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Приготуйте голландський соус. У каструлю кладемо жовтки та ставимо на парову баню. Додаємо нарізане кубиками м’яке масло і перемішуємо, доки воно не розтане. Щойно маса загусне, вливаємо лимонний сік. Готовий соус знімаємо з парової бані.
  2. Приготуйте яйця. Закип’ятіть воду в каструлі та додайте трошки оцту. Розбийте яйця в окремі чашки та обережно занурте в киплячу воду. Готуйте протягом 2-3 хв.
  3. Приготуйте тости. Обсмажте хліб на гарячій пательні з обох боків до золотистої скоринки.
  4. Покладіть на тости шматочки шинки, бекону або лососю.
  5. Потім обережно вийміть яйця та покладіть на бутерброд.
  6. Полийте яйця Бенедикт голландським соусом, прикрасьте зеленню та подавайте до столу.

Вишукана та надзвичайно смачна страва на сніданок точно сподобається вашій родині.
Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка