Яйце Бенедикт — це класична страва, яку подають у найкращих готелях світу. Втім приготувати її можна і вдома. Покроковий рецепт яйця Бенедикт – у матеріалі Факти ICTV.
Яйце Бенедикт: рецепт
Для приготування яйця Бенедикт потрібні хліб, шинка, бекон або лосось та голландський соус. А ще улюблена зелень – рукола, петрушка, шпинат. Отже, підготуйте продукти.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 2 яйця
- 2 тости з цільнозернового хліба
- 4 шматочки шинки, бекону або лосося
- сіль, чорний мелений перець – до смаку
Для голландського соусу:
- 50 г вершкового масла
- 3 яєчних жовтки
- 2 ст. л. лимонного соку
Приготування:
- Приготуйте голландський соус. У каструлю кладемо жовтки та ставимо на парову баню. Додаємо нарізане кубиками м’яке масло і перемішуємо, доки воно не розтане. Щойно маса загусне, вливаємо лимонний сік. Готовий соус знімаємо з парової бані.
- Приготуйте яйця. Закип’ятіть воду в каструлі та додайте трошки оцту. Розбийте яйця в окремі чашки та обережно занурте в киплячу воду. Готуйте протягом 2-3 хв.
- Приготуйте тости. Обсмажте хліб на гарячій пательні з обох боків до золотистої скоринки.
- Покладіть на тости шматочки шинки, бекону або лососю.
- Потім обережно вийміть яйця та покладіть на бутерброд.
- Полийте яйця Бенедикт голландським соусом, прикрасьте зеленню та подавайте до столу.
Вишукана та надзвичайно смачна страва на сніданок точно сподобається вашій родині.
Смачного!
Читайте також:
