Як приготувати баклажани з перцем на зиму: рецепт

баклажани з перцем на зиму
Джерело: Depositphotos

Баклажани з перцем на зиму – ідеальний спосіб зберегти частинку літнього чи осіннього врожаю. Адже цього року вродило рясно!

Баклажани містять багато клітковини та корисних речовин, що позитивно впливають на травлення та знижують рівень холестерину в крові. Цей факт робить таку заготівлю не лише смачною, але й корисною.

Як закрити баклажани з перцем на зиму – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Баклажани з перцем на зиму: рецепт

Перець чилі варто класти з обережністю, бо коли заготівля постоїть, її смак набуде більшої гостроти та насиченості.

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг
  • болгарський перець – 1 кг
  • часник – 3 головки, пропущені через прес
  • перчик чилі – до смаку

Для маринаду:

  • томатна паста – 0,5 л (краще використовувати домашню, рецепт тут)
  • цукор – 500 г
  • сіль – 2 ст. л. чи до смаку
  • олія – 500 мл (чи менше, залежно від ваших вподобань)
  • оцет – 250 мл

Рецепт баклажанів з перцем на зиму

  1. Баклажани миємо та нарізаємо тонкими кружальцями чи напівкружальцями. М’якоть солодкого перцю нарізаємо соломкою.
  2. Почищені зубки часнику пропускаємо через прес. Збивати їх блендером не можна. Нам потрібен мелений часник, а не часникова каша.
  3. Баклажани викладаємо у киплячу воду і варимо близько 8 хвилин. Це зручніше робити порціями. Після варіння викладаємо їх на друшляк та обдаємо холодною водою. Це варто зробити, щоб баклажани зберегли свою форму.
  4. Усі продукти для маринаду поєднуємо у каструлі та доводимо до кипіння. Викладаємо нарізаний перець. Варимо 10 хвилин.
  5. Потім у маринад з перцем додаємо баклажани та нарізаний перець чилі. Усе разом доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
  6. Нашу гарячу овочеву заготівлю розкладаємо у стерилізовані банки та стерилізуємо півлітрові банки близько 12 хвилин, літрові банки – 17-20 хвилин. Це важливий етап, який забезпечує довготривале зберігання консервації.
  7. Баклажани з перцем на зиму відразу закатуємо, перевертаємо, охолоджуємо та переносимо на зберігання.

Цей апетитний салат гарно поєднується з м’ясними стравами, картоплею, а також може бути самостійною закускою.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка