Баклажани з перцем на зиму – ідеальний спосіб зберегти частинку літнього чи осіннього врожаю. Адже цього року вродило рясно!
Баклажани містять багато клітковини та корисних речовин, що позитивно впливають на травлення та знижують рівень холестерину в крові. Цей факт робить таку заготівлю не лише смачною, але й корисною.
Як закрити баклажани з перцем на зиму – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Баклажани з перцем на зиму: рецепт
Перець чилі варто класти з обережністю, бо коли заготівля постоїть, її смак набуде більшої гостроти та насиченості.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг
- болгарський перець – 1 кг
- часник – 3 головки, пропущені через прес
- перчик чилі – до смаку
Для маринаду:
- томатна паста – 0,5 л (краще використовувати домашню, рецепт тут)
- цукор – 500 г
- сіль – 2 ст. л. чи до смаку
- олія – 500 мл (чи менше, залежно від ваших вподобань)
- оцет – 250 мл
Рецепт баклажанів з перцем на зиму
- Баклажани миємо та нарізаємо тонкими кружальцями чи напівкружальцями. М’якоть солодкого перцю нарізаємо соломкою.
- Почищені зубки часнику пропускаємо через прес. Збивати їх блендером не можна. Нам потрібен мелений часник, а не часникова каша.
- Баклажани викладаємо у киплячу воду і варимо близько 8 хвилин. Це зручніше робити порціями. Після варіння викладаємо їх на друшляк та обдаємо холодною водою. Це варто зробити, щоб баклажани зберегли свою форму.
- Усі продукти для маринаду поєднуємо у каструлі та доводимо до кипіння. Викладаємо нарізаний перець. Варимо 10 хвилин.
- Потім у маринад з перцем додаємо баклажани та нарізаний перець чилі. Усе разом доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
- Нашу гарячу овочеву заготівлю розкладаємо у стерилізовані банки та стерилізуємо півлітрові банки близько 12 хвилин, літрові банки – 17-20 хвилин. Це важливий етап, який забезпечує довготривале зберігання консервації.
- Баклажани з перцем на зиму відразу закатуємо, перевертаємо, охолоджуємо та переносимо на зберігання.
Цей апетитний салат гарно поєднується з м’ясними стравами, картоплею, а також може бути самостійною закускою.
Читайте також:
