Якщо ви любите закускову випічку з ніжним смаком, обов’язково спробуйте приготувати цибулевий пиріг із плавленими сирками!
Це простий і доступний рецепт, який не потребує дріжджового тіста та довгого приготування. Детальніше, як приготувати цибулевий пиріг із плавленими сирками та поради – у нашому матеріалі.
Цибулевий пиріг із плавленими сирками: рецепт
Ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері!
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для начинки:
- 7 ріпчастих цибулин
- 6 плавлених сирків
- 4 яйця
- 1 пучок кропу
- 1 ч. л. цукру
- сіль, перець – до смаку
- олія – для смаження
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 3 ст. л. сметани
- 1,5 склянки борошна
- дрібка солі
Приготування:
- Плавлені сирки поміщаємо у морозилку на 15-20 хвилин. Це робимо для того, щоб було зручніше їх натирати.
- Цибулю почистити, помити та дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, посипати її цукром та обсмажити до приємного кольору. Після цього влити 3 ст. л. води та тушкувати до м’якості.
- Для тіста змішати розм’якшене масло зі сметаною та дрібкою солі, поступово всипати борошно та замістити тісто.
- Для начинки сирки дістати з морозилки та натерти на грубій тертці. Кріп промити, обсушити, нарізати та перемішати з тертим плавленим сирком. Додати смажену цибулю, яйце. Посолити, поперчити та перемішати.
- Форму для випікання застелити пергаментом. Тісто розділити на 2 частини (у співвідношенні 2:1). Більшу частину розкачати тонким шаром і викласти у форму.
- Викласти сирну начинку на тісто, накрити другим розкачаним шаром та защипнути краї.
- Верх пирога змастити жовтком, змішаним з дрібкою цукру.
- Випікати у духовці за 180 градусів близько 40-45 хвилин.
- Дати пирогу охолонути та нарізати. Смачного!
Пиріг можна зберігати в холодильнику до 3 днів, а перед подачею варто трохи підігріти.
Цибулевий пиріг із плавленими сирками: поради
- Найкраще підходять класичні плавлені сирки без добавок, але можна взяти сирки з грибами або зеленню для цікавого смаку.
- Тонкощі приготування тіста. Якщо тісто кришиться, додайте ще ложку сметани. Якщо надто липке – трохи більше борошна.
- Щоб зробити пиріг ще смачнішим, додайте трохи твердого сиру чи смажених печериць у начинку.
Читайте також:
