Джем із персиків на зиму – справжній смак літа, який можна зберегти в банці та насолоджуватися у будь-яку пору року!
Завдяки насиченому аромату та яскравому кольору, цей десерт стане справжньою окрасою сніданку чи легкого перекусу з чаєм.
Пропонуємо вам перевірений рецепт приготування персикового джему, який займе лише 20 хвилин.
Джем із персиків на зиму: рецепт
Секрет густого джему полягає у поступовому додаванні цукру. Лимонна кислота не лише надає легку кислинку джему, а й допомагає зберегти яскравий колір персиків.
Інгредієнти:
- персики без кісточок – 1 кг
- цукор – 1 кг
лимонна кислота – 1/3 ч. л. - вода – 3 ст. л.
Джем із персиків: рецепт покроково
- Підготовлені персики нарізаємо на невеликі шматочки. Чим дрібнішими будуть шматочки, тим одноріднішою буде консистенція джему.
- У широкий сотейник з товстим дном вливаємо 3 ст. л. води. Це допоможе уникнути підгорання персиків на початку варіння.
- Викладаємо нарізані персики, всипаємо лимонну кислоту та 250 г цукру (це 1/4 від загальної кількості). Готуємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Це дасть змогу фруктам пустити сік і почати карамелізуватися.
- Через 5 хвилин всипаємо ще 250 г цукру. Продовжуємо варити, не забуваючи помішувати і знімати пінку, що утворюється на поверхні. Кожні 5 хвилин всипаємо по 250 г цукру.
- Перевіряємо готовність джему з персиків за допомогою простого тесту: капаємо трохи джему на холодну тарілку і проведіть по краплі тильною стороною ложки. Якщо борозенка залишається, і краї не зливаються – джем готовий. Якщо ж борозенка зникає, варимо ще близько 5-10 хвилин.
- Готовий джем одразу ж розливаємо по заздалегідь стерилізованих банках і закатуємо стерилізованими кришками.
- Банки з джемом з персиками на зиму перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Персиковий джем можна подавати до млинців, панкейків та сирників. Також використовувати як начинку для випічки, або просто насолоджуватися з чаєм.
Якщо ви вже готували джем з персиків на зиму за класичним рецептом, зверніть увагу на варіації з іншими фруктами. Наприклад, абрикоси чудово поєднуються з персиками, створюючи гармонійний смаковий мікс. Така заготівля буде ще ароматніша.
