Як приготувати джем із персиків на зиму: рецепт за 20 хвилин

джем із персиків на зиму
Джерело: Depositphotos

Джем із персиків на зиму – справжній смак літа, який можна зберегти в банці та насолоджуватися у будь-яку пору року!

Завдяки насиченому аромату та яскравому кольору, цей десерт стане справжньою окрасою сніданку чи легкого перекусу з чаєм.

Пропонуємо вам перевірений рецепт приготування персикового джему, який займе лише 20 хвилин.

Зараз дивляться

Джем із персиків на зиму: рецепт

Секрет густого джему полягає у поступовому додаванні цукру. Лимонна кислота не лише надає легку кислинку джему, а й допомагає зберегти яскравий колір персиків.

Інгредієнти:

  • персики без кісточок – 1 кг
  • цукор – 1 кг
    лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • вода – 3 ст. л.

Джем із персиків: рецепт покроково

  1. Підготовлені персики нарізаємо на невеликі шматочки. Чим дрібнішими будуть шматочки, тим одноріднішою буде консистенція джему.
  2. У широкий сотейник з товстим дном вливаємо 3 ст. л. води. Це допоможе уникнути підгорання персиків на початку варіння.
  3. Викладаємо нарізані персики, всипаємо лимонну кислоту та 250 г цукру (це 1/4 від загальної кількості). Готуємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Це дасть змогу фруктам пустити сік і почати карамелізуватися.
  4. Через 5 хвилин всипаємо ще 250 г цукру. Продовжуємо варити, не забуваючи помішувати і знімати пінку, що утворюється на поверхні. Кожні 5 хвилин всипаємо по 250 г цукру.
  5. Перевіряємо готовність джему з персиків за допомогою простого тесту: капаємо трохи джему на холодну тарілку і проведіть по краплі тильною стороною ложки. Якщо борозенка залишається, і краї не зливаються – джем готовий. Якщо ж борозенка зникає, варимо ще близько 5-10 хвилин.
  6. Готовий джем одразу ж розливаємо по заздалегідь стерилізованих банках і закатуємо стерилізованими кришками.
  7. Банки з джемом з персиками на зиму перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Персиковий джем можна подавати до млинців, панкейків та сирників. Також використовувати як начинку для випічки, або просто насолоджуватися з чаєм.

Якщо ви вже готували джем з персиків на зиму за класичним рецептом, зверніть увагу на варіації з іншими фруктами. Наприклад, абрикоси чудово поєднуються з персиками, створюючи гармонійний смаковий мікс. Така заготівля буде ще ароматніша.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка