Сьогодні розкажемо, як приготувати печінкові котлети. Ця страва ситна та смачна, і впевнені, її оцінять навіть ті, хто зазвичай не дуже любить страви з печінки.
Завдяки ніжній текстурі та збалансованому смаку котлети з курячої печінки стануть чудовим доповненням до будь-якого гарніру.
Печінкові котлети: рецепт
Розпушувач додаємо для того, щоб котлети з курячої печінки були пишними та ніжними. Проте його використання не обов’язкове – вони вийдуть смачні та апетитні й без нього. До речі, якщо немає розпушувача, його можна замінити дрібкою соди.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- печінка куряча – 500 г
- цибулина – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- манна крупа – 6 ст. л.
- яйця – 1 шт.
- розпушувач для тіста – 1 ч. л. (без гірки)
- сіль, перець – до смаку
- олія – для смаження
Приготування:
- Ретельно промийте курячу печінку, обсушіть та пропустіть через м’ясорубку разом із почищеною та дрібно нарізаною цибулиною.
- Додайте до отриманої маси яйце, сіль, перець, пропущений через прес часник, манну крупу та гарно перемішайте.
- Помістіть отриману масу в холодильник на 20 хвилин, а потім додайте розпушувач і ще раз гарно перемішайте.
- Скільки смажаться котлети з печінки. Викладайте печінковий фарш столовою ложкою та смажте котлети у сковороді на розігрітій олії по 4 хвилини з кожного боку. Подайте з улюбленим соусом. Смачного!
Котлети з курячої печінки: смачні варіації
Щоб урізноманітнити смак котлет з курячої печінки, можна додати до фаршу такі інгредієнти:
- смажена на олії терта морква – надає котлетам солодкуватого смаку та покращує текстуру;
- варена гречка чи булгур – додають ситності та ніжності фаршу;
- зелень – кріп чи петрушка чудово підкреслять смак котлет;
- сир – тертий твердий сир зробить котлети ще більш ароматними.
Читайте також:
