Яблучне повидло на зиму, те саме, густеньке та солоденьке, яке готували ще наші бабусі. Аромат цього десерту переносить нас у дитинство.
А ви знали, що повидлу понад 2000 років, але й зараз воно смакує так, ніби є новим хітом сезону заготівель!
Українські господині знають, як зробити кожну страву особливою. А з яблучним повидлом навіть найпростіша випічка стане шедевром!
Готуймо взимку з повидлом пироги, пиріжки, додаємо в оладки чи млинці. І ще один секрет – додаємо в повидло з яблук трішки води та отримуємо чудову глазур для запікання птиці та м’яса.
Як зробити яблучне повидло на зиму та що додати для яскравого смаку та аромату – читайте в матеріалі.
Яблучне повидло на зиму рецепт
Щоб надати повидлу з яблук неперевершеного смаку, можна додати трішки меленої кориці.
Інгредієнти:
- яблука – 2 кг
- цукор – 1 кг 600 г
- лимонна кислота – 1/4 ч. л. чи менше (кількість залежить від того, наскільки солодкий обраний вами сорт яблук)
Приготування:
- Яблука миємо, видаляємо серцевину та нарізаємо на скибочки.
- Викладаємо їх у каструлю, вливаємо воду і варимо до м’якості.
- Потім знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути та перетираємо через сито. У нас повинно вийти однорідне пюре.
- Яблучне пюре перекладаємо у каструлю та всипаємо цукор. Доводимо до кипіння. Гарно перемішуємо дерев’яною ложкою. Важливо, щоб на дні каструлі не було підгорілого пюре.
- Повидло з яблук варимо, періодично перемішуючи, орієнтовно 20 хвилин. Контролюємо густину. Якщо через рекомендований проміжок часу повидло рідкувате, варимо ще приблизно 5-10 хвилин.
- За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо лимонну кислоту та, за бажанням, корицю. Перемішуємо.
- Гаряче повидло з яблук викладаємо в стерилізовані банки й закатуємо. Зберігаємо у коморі чи льосі.
Смачної зими та вдалої заготівлі!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело: Смачно