Придбати заморожених чи свіжих равликів зараз не проблема. Тому багато хто шукає рецепт, як приготувати равликів.
Равлики, або ескарго є вишуканою стравою французької кухні, яка вже давно знайшла шанувальників по всьому світу. Цей делікатес варто спробувати!
Приготування равликів може здатися складним завданням, але з правильними інгредієнтами та нашим покроковим рецептом, ви зможете приготувати цю страву вдома легко і просто.
Як приготувати равликів у домашніх умовах
Готувати будемо з вершковим маслом, зеленню та часником. Це найпопулярніший рецепт. Час приготування – близько 50 хвилин, а смакота – неймовірна!
Інгредієнти:
- равлики виноградні – 1 кг
- вершкове масло – 250-300 г
- італійські трави – 0,5 ч. л.
- часник – 1 головка (середнього розміру)
- петрушка свіжа – 1 пучок
- сік лимона чи біле вино – 1-2 ст. л.
- сіль, мелений чорний чи білий перець – до смаку
Додатково:
- сода харчова – 1 ч. л.
Приготування равликів:
- У каструлю вливаємо воду (приблизно 2 л) і доводимо її до кипіння. Викладаємо у воду розморожених чи свіжих равликів і варимо (бланшуємо) 2 хвилини.
- Перекладаємо їх на друшляк і даємо трохи охолонути. Потім акуратно витягаємо м’ясо за допомогою ножа чи дерев’яної шпажки.
- У сковороду кладемо 1 ст. л. вершкового масла, солимо його та посипаємо італійськими травами. Викладаємо м’ясо равликів і смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин.
- Раковини викладаємо у каструлю, додаємо 1 ч. л. соди, заливаємо водою і проварюємо 2-3 хвилини. Потім гарно промиваємо холодною водою та обсушуємо.
- Для начинки до розм’якшеного вершкового масла додаємо пропущений через прес часник, нарізану петрушку (тільки листочки), сіль та перець. Вливаємо вино та перемішуємо.
- У кожну раковину викладаємо трохи начинки, потім м’ясо равлика і знову начинку.
- Викладаємо наш делікатес на деко, застелене пергаментним папером чи фольгою. Запікаємо у духовці за 180 °С близько 10 хвилин.
- Подаємо равликів теплими чи гарячими, використовуючи спеціальні столові прилади для ескарго. Традиційно їх подають з багетом або іншою свіжою випічкою. На зайвим буде також гарно охолоджене біле сухе вино. Смачного!
Фаршированих равликів можна викласти у зручну ємність, накрити кришкою або харчовою плівкою і помістити у морозилку для подальшого зберігання. Термін зберігання у морозилці – 2 тижні.
Як приготувати равликів у домашніх умовах: інші способи
- Равлики в соусі зі шпинатом і вершками. Смажені равлики подаються в ніжному вершковому соусі зі шпинатом.
- Равлики в томатному соусі. Готуються зі свіжими чи консервованими томатами (без шкірки), цибулею і спеціями.
- Равлики на грилі. Мариновані в оливковій олії, часнику і травах, потім грильовані до приємної скоринки.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.