Фото Їжа

Як смачно замаринувати свинину на шашлик – актуальні рецепти

Як замаринувати свинину на шашлик

У наш час тепла пора року, виїзди на природу, пікніки вже важко уявити без шашлику. Навіть в умовах війни кожному українцю хочеться відволіктися і, якщо є можливість, приготувати м’ясо на багатті чи електрошашличниці.

Ні для кого не секрет – щоб приготувати смачний шашлик, потрібний не менш смачний маринад. М’ясо для смаження кожен вибирає зі своїх уподобань – комусь подобається свинина, комусь баранина, яловичина чи м’ясо птиці.

Найпоширеніший шашлик – зі свинини, оскільки він відрізняється ніжністю та нейтральним смаком.

Зараз дивляться

Як замаринувати свинину на шашлик – рецепти найсмачніших маринадів – читайте в матеріалі.

Свинина на шашлик у маринаді з цибулі

Інгредієнти:

  • свиняча шия – 2 кг
  • цибуля ріпчаста – 1 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.

Як замаринувати свинину на шашлик у маринаді з цибулі:

  1. Нарізаємо свинячу шию шматками – приблизно 4-5 сантиметрів;
  2. Очищаємо цибулю і нарізаємо її кільцями.
  3. Поміщаємо цибулю в глибоку миску чи невелику каструлю. Додаємо сіль. Переминаємо цибулю разом із сіллю до того часу, поки вона стане м’якою.
  4. Перекладаємо м’ясо в емальований посуд. Додаємо до нього сіль та перець. Перемішуємо. Додаємо цибулю.
  5. Щоб м’ясо добре промаринувалося, я рекомендую потримати його в маринаді 3-4 години.
  6. Насаджуємо шашлик на шампури (бажано без цибулі) та смажимо до готовності.

Маринад із майонезу для свинини на шашлик

Інгредієнти:

  • свинина (м’якоть) – 2,5 кг
  • майонез – 250 г
  • цибуля – 2 шт.
  • приправа для шашлику (без солі) – 1 пакет (25 г)
  • сіль – 1 ст. л.

Як замаринувати свинину на шашлик у майонезі:

  1. Нарізаємо м’ясо та цибулю – кільцями.
  2. Додаємо до м’яса та цибулі майонез, приправу, сіль.
  3. Залишаємо не менше ніж на шість годин маринуватися.
  4. Замариноване м’ясо нанизуємо на шампури, перемежовуючи кільцями цибулі. Смажимо до готовності.

Маринад із гранатовим соком для шашлику зі свинини

Інгредієнти:

  • свиняча шия – 2 кг
  • гранатовий сік чи нектар – 500 мл
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • прянощі (приправа для м’яса, хмелі-сунелі) – до смаку
  • сіль – до смаку

Як замаринувати свинину на шашлик у гранатовому соку:

  1. Нарізати м’ясо, нарізати кільцями цибулю і пом’яти її, щоб вона пустила сік.
  2. М’ясо з’єднати з цибулею та спеціями, посолити та добре перемішати.
  3. Залити гранатовим соком так, щоб він покривав м’ясо.
  4. Залишити маринуватися не менше ніж на шість годин.
  5. Нанизати шматочки свинини на шампури і смажити на розпеченому вугіллі.

Важливо під час приготування шашлику не допускайте утворення вогню, збризкуючи м’ясо водою і перевертаючи його.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка