Запечений перець – це не лише смачна страва, а й універсальна основа для приготування інших корисних страв. Він підходить як самостійний гарнір, а також як інгредієнт для салатів, соусів та основних страв.
Як запекти перець у духовці цілком та багато іншої корисної інформації – читайте в матеріалі.
Як запекти перець у духовці цілком
Для запікання вибирайте великий перець бажаного одного розміру. Перець різних кольорів надасть апетитного вигляду будь-якій страві.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- болгарський перець – 6 шт.
Додатково, якщо готувати повноцінну страву:
- часник – 2 зубки
- свіжа петрушка чи базилік – до смаку
- оливкова олія – 1-2 ст. л.
- горіхи смажені чи мигдаль – за бажанням
- сіль – до смаку
Як правильно запекти перець у духовці цілком покроково:
- Спочатку варто розігріти духовку до 200 градусів. Для запікання перцю цілком це найкраща температура.
- Перець миємо та викладаємо на сухе деко.
- Скільки за часом запікати перець у духовці цілком – запікаємо перець на середній полиці 30 хвилин. Протягом запікання перець варто перевернути 1-2 рази. Це забезпечить рівномірне запікання.
- Гарячі перці дістаємо з духовки і залишаємо за кімнатної температури на 10 хвилин. Потім легко і просто знімає з них шкірку та чистимо від хвостика та зернят.
- М’якоть запеченого у духовці перцю використовуйте як забажаєте або за нашим рецептом. Викладаємо його у миску. Додаємо пропущений через прес часник та нарізану зелень. Поливаємо оливковою олією, солимо та злегка перемішуємо. Перекладаємо страву на пласку тарілку, посипаємо горіхами і подаємо до столу. Якщо ви не веган, можете додати дрібно нарізані анчоуси – вони нададуть закусці пікантності. А для любителів гострих страв можна додати мелений перець чилі.
Перебийте запечений перець у блендері з часником, оливковою олією і соком лимона, щоб отримати смачний дип. Його можна використовувати як соус до м’яса, риби чи як намазку на хліб.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.