Алича – чудовий інгредієнт для приготування домашніх слабоалкогольних напоїв. Наливка з аличі з горілкою за запропонованим нами рецептом готується не складно та з доступних продуктів.
У цьому матеріалі ми розповімо, як зробити наливку з аличі вдома дуже легко.
Наливка з аличі: рецепт
Для приготування напою обираймо гарно зрілу аличу. Недозріла чи занадто кисла алича нам не підійде.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- алича – 1 кг
- цукор – 500 г
- ванільний цукор – 1 ч. л. (не обов’язково, за бажанням)
- горілка гарної якості – 1 л
Приготування:
- Аличу не миємо, а просто видаляємо кісточки.
- Банку миємо з содою та обсушуємо.
- До цукру додаємо ванільний цукор та перемішуємо.
- У трилітрову банку викладаємо аличу, пересипаючи її цукром.
- Тепер вливаємо у банку горілку. Не перемішуємо. Накриваємо банку кришкою і залишаємо на ніч за кімнатної температури.
- Зранку вміст банки перемішуємо дерев’яною ложкою. Накриваємо банку кришкою і ставимо наливку з аличі з горілкою у льох на 30-35 днів. Раз на день чи декілька днів напій бажано злегка струшувати. Взагалі експерти говорять, що чим довше наливка настоюється, тим насиченіший і глибший у неї смак. Тобто якщо у вас є бажання, можна залишити настоюватися і на 60 днів.
- Після закінчення настоювання беремо каструлю, ставимо на неї друшляк та стелимо у два шари марлю. Виливаємо аличеву наливку, а марлю злегка відтискаємо.
- Готуємо скляну чисту та суху тару. Переливаємо за допомогою лійки в неї наливку. Закупорюємо. Ставимо на 30 днів у холодильник (краще у дверцята холодильника).
Надалі наливку з аличі з горілкою можна зберігати в темному прохолодному місці, не обов’язково в холодильнику. Вона готова до вживання одразу після фільтрації, але найкраще смак розкривається через декілька місяців зберігання.
Любите експериментувати? Окрім ванільного цукру, у цей смачний напій можна додавати спеції: корицю, гвоздику чи імбир.
Читайте також:
