Чому ми пропонуємо приготувати саме огірки з медом на зиму? Мед надає огіркам ніжної солодкості та збагачує їхній смак. Взимку і не тільки вони стануть апетитним хрустким доповненням до будь-якої страви.
Огірки на 95% складаються з води, що робить їх ідеальною їжею для зволоження організму. Також вони багаті на вітаміни С і К, а ще містять антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом.
Як приготувати хрусткі огірки з медом – читайте в матеріалі.
Огірки з медом на зиму: як приготувати
Господині радять для цієї заготівлі брати квітковий мед. Гречаний для маринування огірків не підходить.
Інгредієнти на дві літрові банки:
- огірки – 1 кг 200 г
- листя хріну – 8 шт.
- кріп – 6 парасольок
- часник – 6 зубків
- гірчиця у зернах – 2 ч. л.
- горошини чорного перцю – 12 шт.
Для маринаду:
- вода – 1 л
- цукор – 3 ст. л.
- мед (рідкий) – 2 ст. л.
- сіль – 2 ст. л.
- оцет – 110 мл
Огірки з медом рецепт на зиму покроково:
- Огірки миємо та викладаємо у миску. Вливаємо близько 4 л холодної води та залишаємо їх на 2 години, щоб вони стали хрусткими. Потім кінчики зрізаємо.
- На дно попередньо стерилізованих банок викладаємо порівну парасольки кропу, насіння гірчиці, листя хріну, горошини перцю та зубки часнику (розрізані на 2 частини).
- У банки щільно викладаємо огірки.
- Для маринаду усе, окрім меду, поєднуємо у каструлі й доводимо до кипіння. Додаємо мед, перемішуємо. Варимо 1 хвилину. Потім додаємо оцет, ще раз доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
- Огірки в банках акуратно заливаємо гарячим маринадом, накриваємо банки кришками.
- Стерилізуємо у киплячій воді протягом 15 хвилин і відразу закатуємо. Банки перевертаємо, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати.
Мариновані огірки з медом прекрасно доповнять смак смаженого або запеченого м’яса та додадуть пікантності звичайним бутербродам. А ще вони чудово поєднуються з різними видами сиру, особливо з твердими та витриманими сортами.