Приготоване за цим рецептом желе з вишні виходить дуже смачне, з приємною кислинкою та помірною солодкістю. А ще воно дуже апетитне на вигляд. Так і хочеться скуштувати!
Рецептів желе з вишні – безліч. Ми ж ділимося тим самим, перевіреним часом і досвідченими господинями швидким рецептом приготування вишневого желе.
Отже, як зробити желе з вишні та дієві поради – читайте в матеріалі.
Желе з вишні: рецепт
Як зробити желе з вишні ще смачнішим? Щоб заготівля стала цікавішою на смак, можна додати трішки кориці, гвоздики чи кардамону. А для пікантного смаку та аромату не зайвими будуть у рецепті вишневого желе декілька столових ложок якісного червоного вина чи лікеру.
Інгредієнти:
- вишня – 1 кг
- цукор – 600 г
- желатин – 35 г
- вода – 1 склянка (250 мл)
Приготування:
- Ягоди промиваємо, видаляємо кісточки та пересипаємо у миску.
- Додаємо до ягід цукор і перемішуємо. Залишаємо за кімнатної температури, щоб вишня пустила сік, приблизно на 3 години.
- Желатин висипаємо у зручну ємність, вливаємо холодну воду (250 мл) і перемішуємо. Робимо це за 20 хвилин до закінчення настоювання вишні.
- Ягоди проціджуємо через друшляк і збиваємо їх за допомогою блендера.
- У каструлі, в якій будемо варити вишневе желе, поєднуємо сік вишні та збиті вишні.
- Каструлю з вишнею ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Обовязково в процесі приготування знімаємо пінку. Після закипання варимо 7 хвилин.
- Желатин розчиняємо на водяній бані або іншим зручним для вас способом.
- Тепер желатин переливаємо до вишні та добре перемішуємо. Доводимо усе разом до кипіння, але не кип’ятимо та знімаємо з вогню.
- Желе з вишні розливаємо у стерилізовані банки й консервуємо.
Зберігаємо у темному прохолодному місці. Найкращий варіант для зберігання такого типу заготовок – льох чи комора. Усім смачної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.