Моцарелла – чистий білок, в якому майже немає вуглеводів, розумне вміст жиру і мінімальна кількість солі. У ній багато вітамінів А, D, В і полісахаридів, які відповідають за пружність шкіри.
Рікотта ще менш калорійна і в ній ще менше жиру, адже її роблять не з молока, а з сироватки. У свіжої рікотти багато кальцію, білка і вітамінів.
Читайте: Анфіса Чехова розповіла, як схудла на 25 кг
Крутон з рікоттою і свіжою малиною
Складові:
сир Рікотта Unagrande – 250 г,
свіжа малина – 200 г,
свіжий базилік,
чорний хліб,
густий кремоподібний бальзамічний соус.
Рецепт:
Розріжте хліб на невеликі шматочки товщиною 1 см і поставте в духовку або тостер на кілька хвилин, щоб хліб став злегка хрустким. Рівномірно розподіліть на ще теплий хліб рікотту. Покладіть на кожен шматочок листок базиліка і пару ягідок свіжої малини. Декоруйте закуску бальзамічним соусом.
Салат з тунцем
Складові:
моцарелла – 50 г,
мікс-салат – 50 г,
помідори черрі – 60 г,
кукурудза – 20 г,
консервований тунець – 100 г,
цибуля червоний – 20 г,
масло оливкове,
сіль і перець – за смаком.
Рецепт:
Перемішайте всі продукти, зверху салату покладіть нарізану кружками цибулю, приправте оливковою олією, сіллю, перцем.
Додайте сир в салат з овочами. Завдяки клітковині, яка міститься в овочах, блюдо стане ще менш калорійним.
Огірковий суп
Складові:
моцарелла – 125 г,
огірки – 600 г,
вода – 200 мл,
білий хліб – 2 скибочки,
в’ялені помідори – 50 г,
винний білий оцет – 4-5 ст. л.,
оливкова олія – 4-5 ст. л.,
часник – 1 зубчик,
каперси – 1 ст. л.,
базилік – 4 гілочки,
сіль і перець – за смаком
Рецепт:
Огірки крупно порубати (якщо шкірочка груба, зріжте). Хліб порвіть руками і змішайте з огірком, крупно рубаним часником і половиною базиліка. Полийте все оливковою олією, білим винним оцтом, посоліть, поперчіть і дайте постояти 5-7 хвилин. Потім влийте воду, додайте половину каперсів, подрібніть блендером до однорідності і приберіть в холодильник. Кульки моцарели розріжте навпіл, в’ялені помідори наріжте невеликими шматочками, каперси що залишилися і базилік дрібно порубати. Перемішайте всі інгредієнти. Охолоджений суп розлийте по тарілках, в центр кожної додайте по 2-3 ложки сальси з сиру, томатів і базиліка.
Суп з печених овочів
Складові:
сир Рікотта Unagrande – 250 г,
овочевий бульйон – 300-400 мл,
червоний болгарський перець – 4 шт.,
помідори – 4 шт.,
часник – 1 зубчик,
оливкова олія – 4 ст. л.,
цибуля зелена,
сіль і перець – за смаком
Рецепт:
Перці і помідори збризніть оливковим маслом, оберніть кожен овоч фольгою і поставте запікати в розігріту до 190 градусів духовку на годину. Дістаньте овочі і остудіть, не знімаючи фольги. Видаліть з перців шкірку і насіння. Потім занурте перці і помідори в киплячий бульйон або воду і варіть 2-3 хвилини. Перекладіть в блендер, додайте зубчик часнику, сіль, перець і збийте в пюре. Рікотту розламайте виделкою на невеликі шматочки. Готовий суп розлийте по тарілках, додайте шматочки сиру, прикрасьте пір’ям лука і збризніть оливковим маслом.
Груша в медовій глазурі з рікоттою
Складові:
сир Рікотта Unagrande – 250 г,
невеликі тверді груші – 5-6 шт.,
мед – 4-5 ст. л.,
білий портвейн – 5 ст. л.,
пелюстки мигдалю – 2 ст. л.,
кедрові горішки – 2 ст. л.,
вершкове масло – 1 ч. л.,
сік половини лимона,
пара гілочок м’яти для прикраси
Рецепт:
Очистіть грушу від шкірки, складіть у форму, полийте медом, портвейном і додайте вершкове масло. Полийте все соком лимона і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 35-40 хвилин. Час від часу діставайте форму і поливайте грушу сиропом. За 7-10 хвилин до готовності присипте грушу пелюстками мигдалю і кедровими горішками. Подавайте печену грушу теплою чи холодною з шматочками свіжого сиру рікотта, прикрасивши м’ятою.
Нагадаємо, Факти ICTV підібрали найцікавіші рецепти млинців, які підійдуть навіть для тих, хто стежить за фігурою.
За матеріалами: marieclaire.ru