Перше місце займають вже давно всім відомі солодкі газовані напої, чіпси, цукерки.
Все це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами, пише Жити активно.
Друге місце – Фастфуд: шаурма, чебуреки, біляші, картопля фрі… Вся ця “їжа” смажиться в одному й тому ж жиру, і в результаті ми отримуємо канцерогени. Плюс це майже одні вуглеводи і мізерна кількість вітамінів.
Третє місце – Сосиски і ковбаси, м’ясні делікатеси. Вони містять так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, жир), все це завуальовується ароматизаторами і замінниками смаків. Багато виробників м’ясних виробів використовують трансгени. Так, сосиски, сардельки, ковбаси на 80% складаються з трансгенної сої.
Четверте місце – тістечка, торти, маргарин. Маргарин є трансгенним жиром – найбільш шкідливим видом жиру. Маргарин міститься в печиві, тістечках, тортах з кремом, вироби з листкового тіста. А багатьом так складно відмовитися від солодкого!
П’яте місце займають напої, такі як кава та різні енергетики. Друга чашка кави в день вимиває добову норму кальцію, особливо в жіночому організмі. Синтетичні енергетики виснажують нервову систему і негативно впливають на серцево-судинну системи. Якщо вже хочеться підбадьоритися, то робіть це природними енергетиками.