Чи вбивають мікроби часник та цибуля – дослідження

Чи вбивають мікроби часник та цибуля – дослідження

В Україні збереглася народна традиція лікувати часником та цибулею весь спектр хвороб, пов’язаний із вірусами та бактеріями.

Десятки відомих досліджень не змогли довести дієвості цих двох продуктів у боротьбі із мікробами.

Хірург вищої категорії, кандидат медичних наук Павло Бик провів власний експеримент, щоб перевірити бактерицидні властивості цибулі та часнику.

Зараз дивляться

Читайте: Собаки відчувають коронавірус на запах – науковці

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 1

Для цього у бактеріологічній лабораторії були використані поширені збудники раньових інфекцій.

Чутливість визначалася аналогічно антибіотикам чи антисептикам: на щойно засіяну бактерію нанесли краплю соку, куди окремо додали зріз часника та цибулі. Результат оцінювали на наступну добу.

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 2

Золотистий стафілокок (S. aureus)

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 3

Кишкова паличка (E. coli)

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 4

Синьогнійна паличка (P. aeruginosa)

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 5

Грибок Кандида (Candida albicans)

Часник і цибуля проти мікробів – дієвий метод чи фейк Фото 6

– Останнє фото для порівняння – водний розчин звичайного антисептика. Навколо місця нанесення краплі видно обширні зони затримки росту. Такі мали б спостерігатися навколо цибулі та часника, якби вони мали хоча б якусь бактерицидну чи бактеріостатичну дію.

Головним висновком дослідження є спростування міфу, нібито часник та цибуля можуть боротися з мікробами, бактеріями та грибками.

Часник і цибуля проти коронавірусу

З початком карантину та оголошеням пандемії Covid-19 у мережі почало з’являтися чимало фейкових порад та рекомендацій, як вберегтися від небезпечного вірусу.

Однак за даними ВООЗ, які базуються на низці серйозних досліджень, часник та цибуля не лікують коронавірус і взагалі є безсилими проти інфекційних та вірусних захворювань.

Ці продукти володіють деякими антимікробними властивостями, однак від інфікування Covid-19 захистити не зможуть.

Джерело: Pavlo Byk

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка