Харчова добавка чи отрута? Як глутамат натрію впливає на організм

Харчова добавка чи отрута? Як глутамат натрію впливає на організм

Глутамат натрію прийнято вважати дуже небезпечною харчовою добавкою, але чи справді це так?

В.о. Уляна Супрун розповіла, що в цілому він безпечний в досить високих дозах. Проте від нього може бути погано чутливим до глютамату людям. Вони можуть відчувати нудоту, слабкість, посилення серцебиття тощо.

В інших випадках глутамат не такий страшний. Справа у тому, що ми самі утворюємо глутамінову кислоту. Вона – один з найбільш поширених нейромедіаторів в мозку. Але багато глутамінової кислоти в мозку не на користь, адже нейрони починають гинути. Також у людини починає підвищуватися тиск, страждає робота нирок, серця та судин.

Зараз дивляться

– Це не означає, що продукти з глутаматом можуть нашкодити мозку. Адже глутамінова кислота, спожита в складі їжі, до нього не надходить, – пише Супрун.

Тож не будьте фанатичними у вживанні продуктів з глютаматом таких, як вермишель миттєвого приготування, чіпси, китайська їжа тощо. Але й не варто боятися глутамата натрія, як прокази, адже не такий страшний чорт, як його малюють.

Читайте: Чому українці мало живуть і як з цим боротися

До речі, раніше ми писали чи варто так сильно побоюватися мікробів та чи потрібна тотальна дезінфекція.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка