Італійські страви, які не псують фігуру

Італійські страви, які не псують фігуру

Капоната

Складові:

– 1 великий баклажан;

– 3 ст. л. оливкового масла;

Зараз дивляться

– 1 велика цибулина;

– 3 стебла селери;

– 1 червоний болгарський перець;

– 5 великих зрілих помідори;

– 3 зубчики часнику;

– 2 ст. л цукру;

– 2 ст. л бальзамічного оцту;

– 90 г зелених оливок;

– 70 г каперсів;

– свіжий базилік;

– 70 г обсмажених кедрових горіхів;

– сіль і перець за смаком.

Рецепти страв італійської кухні, які збережуть вашу фігуру Фото 1

Приготування:

1. Нарізати баклажан кубиками, добре посолити, перемішати і залишити на півгодини.

2. Промити скибочки баклажану, промокнути паперовим рушником. Цибулю нарізати півкільцями, а селеру і болгарський перець – невеликими кубиками.

3. Перекласти овочі в сотейник, тушкувати на сильному вогні протягом 5-7 хвилин. Додати сіль і чорний мелений перець.

4. Обшпарити помідори, очистити їх від шкірки і насіння, м’якоть нарізати кубиками. Дрібно нарізати часник.

5. Додати помідори, бальзамічний оцет, оливки, часник і каперси в сотейник і тушкувати на сильному вогні протягом 7-8 хвилин, постійно помішуючи.

6. Остудити капонату, при подачі посипати рубаним базиліком і кедровими горішками.

Панцанелла

Складові:

– 400 г підсушеної чіабатти;

– 1 кг стиглих помідорів;

– 1 головка червоної цибулі;

– 1 огірок;

– 70 г чорних оливок;

– 10-12 листків базиліка;

– ½ ч. л. сушеного орегано;

– 1,5 ст. л. бальзамічного оцту;

– оливкова олія;

– сіль і мелений чорний перець за смаком.

Рецепти страв італійської кухні, які збережуть вашу фігуру Фото 2

Приготування:

1. Нарізати хліб кубиками, полити водою і залишити на 5-7 хвилин.

2. Віджати шматочки хліба, скропити оливковою олією, на 7-8 хвилин поставити в духовку, розігріту до 220 градусів.

3. Помідори нарізати кубиками, дрібно порубати червону цибулю і листя базиліку. Огірок нарізати соломкою, дрібно порубати чорні оливки.

4. Покласти всі інгредієнти в одну миску, полити оливковою олією, перемішати і залишити маринуватися протягом години.

5. Перед подачею посолити, поперчити, скропити бальзаміком і оливковою олією.

Семіфредо

Складові:

– 350 мл вершків 33%;

– 3 свіжих яйця;

– ½ склянки свіжої малини;

– ½ склянки свіжої лохини;

– 130 г цукрової пудри;

– ½ пакетика ваніліну.

Рецепти страв італійської кухні, які збережуть вашу фігуру Фото 3

Приготування:

1. Збити холодні вершки, прибрати в холодильник.

2. Відокремити яєчні білки від жовтків, додати цукрову пудру в жовтки, збити.

3. Збити білки з дрібкою солі.

4. Акуратно перекласти збиті жовтки і білки в вершки лопаткою, перемішати.

5. Вимити і паперовим рушником просушити ягоди, додати їх у вершково-яєчну масу разом з ваніліном. Ще раз акуратно перемішати.

6. Викласти суміш в прямокутну форму, застелену харчовою плівкою, прибрати в морозильну камеру на 30-60 хвилин.

7. Вийняти, ще раз перемішати, прибрати в морозильну камеру до повного застигання (на 3-4 години або на ніч).

8. Вийняти семіфредо з форми, зняти плівку. Нарізати десерт на порції, дати їм постояти при кімнатній температурі 5-10 хвилин. Подавати з будь-якими солодкими соусами або топінгами, свіжими фруктами і горіхами.

Читайте: Ідеальна фігура за 7 хвилин в день

До слова, щоб не переїдати у вечірній час, досить з’їсти ароматний ківі. Цей фрукт притупляє голод.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка