Капоната
Складові:
– 1 великий баклажан;
– 3 ст. л. оливкового масла;
– 1 велика цибулина;
– 3 стебла селери;
– 1 червоний болгарський перець;
– 5 великих зрілих помідори;
– 3 зубчики часнику;
– 2 ст. л цукру;
– 2 ст. л бальзамічного оцту;
– 90 г зелених оливок;
– 70 г каперсів;
– свіжий базилік;
– 70 г обсмажених кедрових горіхів;
– сіль і перець за смаком.
Приготування:
1. Нарізати баклажан кубиками, добре посолити, перемішати і залишити на півгодини.
2. Промити скибочки баклажану, промокнути паперовим рушником. Цибулю нарізати півкільцями, а селеру і болгарський перець – невеликими кубиками.
3. Перекласти овочі в сотейник, тушкувати на сильному вогні протягом 5-7 хвилин. Додати сіль і чорний мелений перець.
4. Обшпарити помідори, очистити їх від шкірки і насіння, м’якоть нарізати кубиками. Дрібно нарізати часник.
5. Додати помідори, бальзамічний оцет, оливки, часник і каперси в сотейник і тушкувати на сильному вогні протягом 7-8 хвилин, постійно помішуючи.
6. Остудити капонату, при подачі посипати рубаним базиліком і кедровими горішками.
Панцанелла
Складові:
– 400 г підсушеної чіабатти;
– 1 кг стиглих помідорів;
– 1 головка червоної цибулі;
– 1 огірок;
– 70 г чорних оливок;
– 10-12 листків базиліка;
– ½ ч. л. сушеного орегано;
– 1,5 ст. л. бальзамічного оцту;
– оливкова олія;
– сіль і мелений чорний перець за смаком.
Приготування:
1. Нарізати хліб кубиками, полити водою і залишити на 5-7 хвилин.
2. Віджати шматочки хліба, скропити оливковою олією, на 7-8 хвилин поставити в духовку, розігріту до 220 градусів.
3. Помідори нарізати кубиками, дрібно порубати червону цибулю і листя базиліку. Огірок нарізати соломкою, дрібно порубати чорні оливки.
4. Покласти всі інгредієнти в одну миску, полити оливковою олією, перемішати і залишити маринуватися протягом години.
5. Перед подачею посолити, поперчити, скропити бальзаміком і оливковою олією.
Семіфредо
Складові:
– 350 мл вершків 33%;
– 3 свіжих яйця;
– ½ склянки свіжої малини;
– ½ склянки свіжої лохини;
– 130 г цукрової пудри;
– ½ пакетика ваніліну.
Приготування:
1. Збити холодні вершки, прибрати в холодильник.
2. Відокремити яєчні білки від жовтків, додати цукрову пудру в жовтки, збити.
3. Збити білки з дрібкою солі.
4. Акуратно перекласти збиті жовтки і білки в вершки лопаткою, перемішати.
5. Вимити і паперовим рушником просушити ягоди, додати їх у вершково-яєчну масу разом з ваніліном. Ще раз акуратно перемішати.
6. Викласти суміш в прямокутну форму, застелену харчовою плівкою, прибрати в морозильну камеру на 30-60 хвилин.
7. Вийняти, ще раз перемішати, прибрати в морозильну камеру до повного застигання (на 3-4 години або на ніч).
8. Вийняти семіфредо з форми, зняти плівку. Нарізати десерт на порції, дати їм постояти при кімнатній температурі 5-10 хвилин. Подавати з будь-якими солодкими соусами або топінгами, свіжими фруктами і горіхами.
Читайте: Ідеальна фігура за 7 хвилин в день
До слова, щоб не переїдати у вечірній час, досить з’їсти ароматний ківі. Цей фрукт притупляє голод.