Що ж приготувати на Новий рік 2018, аби задобрити символ року? Собака не вибагливий, віддаючи перевагу вишуканій простоті і натуральності, та все ж є табу для новорічного столу.
Що не можна готувати на Новий рік 2018
Собаки не люблять рибу, тому страви з неї краще залишити кішці, пора якої настане через кілька років. Але якщо дуже хочеться, подавати рибу потрібно цілком – на сході її вважають символом багатства.
Заборонені фаст-фуди будь-якого виду.
Не можна використовувати коротку або ламану локшину, її довжина у східній традиції асоціюється з довголіттям.
Табу накладається на корейську їжу – адже там вживають в їжу самого господаря року.
Не варто ставити на стіл горілку, квас, пиво або лимонад, тому що собака погано ставиться до міцного алкоголю і шипучих напоїв.
До речі, що стосується сервіровки – доведеться забути про свічки, бо собака насторожено відноситься до відкритого вогню.
Читайте: Схуднути до Нового року – мінус 10 кг за місяць
Що сподобається Собаці
Ця тварина досить всеїдна, та все ж більше любить м’ясо будь-яких форм і видів.
Що стосується овочів і фруктів – вибирайте продукти коричневого, жовтого, золотого кольору (картопля, кукурудза, жовті помідори, ананаси, апельсини, гарбуз, жовтий інжир, болгарський перець).
Собаці сподобаються будь-які солодощі – фрукти, ягоди, креми, суфле, домашня випічка, печиво, особливо у формі собаки, її мордочки або кісточки будуть не тільки смачними, а й подарують столу оригінальний шик.
Також підійдуть різні фруктові салати, запіканки, торти.
До солодощів та інших страв варто подати різноманітні напої, але не газовані, а натуральні – морси, компоти, соки.
З алкоголю – легкі вина, наливки, лікери, про горілку варто забути.
Качка в апельсиновій глазурі з ананасами
Складові:
- 1 середній дуже стиглий ананас;
- 2 великих курячих філе;
- 1 качка вагою 1,7-2 кг;
- 100 г маринованих печериць;
- 100 г маринованої “перлинної” цибулі;
- сіль, мелений чорний перець;
- свіжі ягоди для подачі;
- маленький пучок базиліка;
- 1 середня біла цибулина;
- 2 ст. л. вершкового масла.
Для карамелі:
- 1 склянка апельсинового соку;
- 1 ст. л. апельсинового лікеру або коньяку;
- 1 ч. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. меду.
Приготування:
1. Для начинки наріжте цибулю великими кубиками. У сковороді розігрійте масло, обсмажте цибулю до м’якості протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.
2. У базиліка видаліть гілочки, листя нарвіть руками. Куряче філе подрібніть у кухонному комбайні або блендері. Змішайте філе з базиліком, маринованими грибами, “перлинною ” і смаженою цибулею. Посоліть і поперчіть.
3. Видаліть кістки з качки через черево, намагаючись не пошкодити шкіру. Натріть тушку сіллю і перцем. Наповніть фаршем, розріз зашейте грубою ниткою або тонким шпагатом. Загорніть качку в рушник і акуратно опустіть у широку каструлю з киплячою водою (вода повинна повністю покрити качку). Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого, закрийте кришкою і варіть 2 години.
4. Для глазурі влийте апельсиновий сік у сотейник, додайте мед, соєвий соус і лікер. Доведіть до кипіння на сильному вогні і варіть, поки рідина не випарується на 3/4.
5. Готову качку вийміть з каструлі, акуратно розгорніть рушник. Покладіть її на деко, змастіть глазур’ю і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до рум’яної скоринки 10-15 хвилин.
6. У ананаса відріжте денце і верхівку, зріжте шкірку, очистіть м’якоть від очок. Якщо серцевина жорстка, видаліть її. Наріжте ананас шматочками. Качку наріжте впоперек, вкладіть у розрізи дольки ананаса, дайте постояти 5 хвилин і подавайте.
Рулет карловарський
Складові:
- 500 г яловичої вирізки;
- 40 г бекону;
- 70 г шинки;
- 2 мариновані огірки;
- 2 курячих яйця;
- 1 ч. л. рослинної олії:
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Збийте яйця виделкою, трохи посоліть і поперчіть.
2. Силіконовим пензликом злегка змастіть сковороду маслом. Вилийте яйця і смажте омлет у вигляді великого млинця.
3. Вирізку розріжте уздовж волокон і розділіть на кілька порцій (ширина кожного шматка повинна бути близько 5 см, довжина – 10-15 см).
4. Кожен шматок обмотайте харчовою плівкою і відбийте. Зніміть плівку і посипте перцем.
5. На кожну відбивну викладіть тонкі скибочки бекону, щоб вони покрили всю поверхню м’яса.
6. Наступним шаром буде тонко нарізана шинка.
7. Потім – шар омлету.
8. А далі – тонко нарізаних уздовж огірків.
9. Згорніть заготовку рулетиком і перев’яжіть ниткою.
10. Викладіть на змащену олією сковороду і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки (не до готовності).
11. Напівготові рулети викладіть у форму для запікання, налийте в ємність трохи води і поставте у розігріту до 160 градусів духовку.
12. Випікайте 50-60 хвилин, кожні 10 секунд поливаючи соком, що виділяється.
Картопля Герцогиня
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 кг очищеної картоплі;
- 50 г твердого сиру;
- 2 курячих жовтка;
- мускатний горіх на кінчику ножа;
- перець і сіль.
Приготування:
1. Зваріть картоплю у солоній воді.
2. Зробіть пюре, змішайте з тертим сиром та іншими інгредієнтами (1 жовток залиште для змащування).
3. Викладіть масу в кондитерський мішок або шприц з насадкою хризантема.
4. Видавіть квіточки з картоплі на застелене пергаментом деко.
5. Змастіть картопляні фігурки жовтком за допомогою силіконового пензлика і випікайте близько 20 хвилин (до зарум’янювання) при 200 градусах.
Салат Жовтий собака
Складові:
- 250 г печериць;
- 4 яйця;
- 2/3 склянки ядер волоського горіха;
- 1 морквина;
- 3 ст. л. майонезу;
- сіль за смаком;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
1. Відваріть моркву і яйця.
2. Печериці розріжте на 3 частини.
3. Обсмажте гриби невеликими порціями в олії, щоб вони саме підзолотилися. Якщо ви будете відразу смажити всі гриби, вони пустять багато рідини і варитимуться у ній.
4. Яйця очистіть, білки відокремте від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть на блюдо першим шаром. Зверху покрийте тонкою сіточкою майонезу.
5. Горіхи подрібніть у блендері до крихти або просто порубайте широким ножем. Викладіть горіхи другим шаром.
6. Наступний шар – обсмажені гриби. Зверху – сіточка майонезу.
7. Далі викладіть дрібно нарізану зелену цибулю і покрийте майонезом.
8. І останній штрих – декор. Жовтки розімніть в крихту, моркву натріть на дрібній тертці. З моркви зробіть вуха і ніс, весь інший простір заповніть жовтком. За допомогою маслин зробіть очі і носик.
Сирно-мандариновий десерт
Складові:
- 1 мандарин;
- 200 г нежирного сиру;
- 125 г натурального йогурту;
- 1 банан;
- 1 яблуко;
- 1 ківі;
- жменя фундука або мигдалю.
Приготування:
1. Сир змішайте з йогуртом.
2. Банан і ківі наріжте кружальцями.
3. Мандарин розділіть на часточки.
4. Яблуко очистіть від шкірки і теж наріжте часточками.
5. Викладайте десерт шарами: сир, ківі, сир, банан, сир, яблуко, сир, мандарин, сир – зверху посипте подрібненими горішками.
Пісочне печиво-собачки
Складові:
- 320 г борошна;
- 100 г цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 2 столові ложки какао;
- пакетик ванільного цукру.
Приготування:
1. До розм’якшеного вершкового масла додайте ванільний цукор і цукр-пісок. Все ретельно перемішайте, потім у суміш з масла і цукру додайте борошно в кілька підходів. Тісто має бути м’яким і еластичним.
2. Готове тісто розділіть на дві рівні частини. В одну з них додайте какао.
3. Потім обидва шматка загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Охолоджене тісто потрібно розім’яти і розкачати в пласт товщиною 3-4 мм. Для фігурок потрібна формочка у вигляді сердечка. Виріжте їх зі світлого і темного тіста. Шоколадні сердечка розділіть на дві половинки.
5. На деко викладіть світлі сердечка, а з темних половинок зробіть поруч вушка.
6. З шоколадного тіста скачайте маленькі кульки, з них робляться ротик і очі.
7. Випікайте печиво при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.
Раніше Факти ICTV підібрали рецепти бюджетних страв для новорічного столу 2018.
Фото: diwis.ru, dreamstime.com