Відео Фото Їжа

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів

Ковбаси і сосиски

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів Фото 1

Замість м’яса у такій ковбасі – небезпечна маса з дешевих відходів. Перетирають сухожилля, шкіру, копита, додають ароматизатори. Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 чи 60 гривень за кілограм, адже оброблені м’ясні вироби – це отруйні канцерогени. А вони у свою чергу провокують рак. І це доведено Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

– Найчастіше провокують рак товстого кишечника, прямої кишки, сечового міхура, підшлункової залози, – розповідає гастроентеролог Наталя Дяченко.

Напівфабрикати

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів Фото 2

Зараз дивляться

У заморожених пельменях, варениках, млинцях тощо містяться трансжири, фосфати та інша зараза. Ще й зберігають ці напівфабрикати як-небудь. Можна отримати харчове отруєння.

Тверді сири

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів Фото 3

Технологи запевняють: за низькою ціною може бути лише сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше – звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може призвести до печії, захворювань серцево-судинної системи і не тільки.

– Сирний продукт здешевлюється. Там замість молочного жиру додають пальмову олію, рафіновану, яка викликає канцерогени, викликає ракові пухлини, – коментує гастроентеролог.

Рибні консерви

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів Фото 4

По-перше, дешеві зразки небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити у саму рибу. А, по-друге, у жодному разі не купуйте акційні консерви, у яких закінчується термін зберігання. Ці продукти можуть викликати ботулізм – смертельну хворобу, яка лікується лише у стаціонарі.

Крім того, часто ви платите не за рибу, а за велику кількість води чи олії у консерві.

Дешеві солодощі

Рак, ожиріння і хвороби серця! 5 найнебезпечніших дешевих продуктів Фото 5

Усі дешеві солодощі – з використанням пальмової кокосової олії замість вершкового масла, штучних барвників. Натуральні будуть дорожчими.

– Вони викликають гіпертонічну хворобу, ожиріння печінки, призводять до цирозу печінки, підшлункової залози, ожиріння серця, – доповнює гастроентеролог Наталя Дяченко.

Спеціалісти радять купувати дорогі і якісні продукти. Просто у меншій кількості.

Більше дивіться у відео програми Ранок у великому місті.


Читайте: Великодній кошик 2018: що українцям у цьому році не по кишені (ІНФОГРАФІКА)

До речі, раніше ми писали, що додають у продукти та як перевірити харчі на якість.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка