Восени у Канаді зі смаком гарбуза готують салат, макарони, пироги і пончики. Магічна фраза pumpkin spice як магніт притягує клієнтів.
http://player.fakty.com.ua/embed/bce411a7bfec3124310188e1aa4d2dbd0b93de3d196833be14a3f5a34154976a/noautoplayФаворит усіх кавоманів – гарбузова кава. Вперше таку приготували в одній з мереж кав’ярень 13 років тому. Відтоді гарбузове латте – символ осені на американському континенті.
Смак гарбуза пасує будь-якому напою, у цю пору року американці додають його чи не до всіх. Та люди здебільшого замовляють латте зі смаком гарбуза тому, що він кремовий і добре зігріває восени.
А от що досі роблять за старовинний рецептом – то це гарбузовий пиріг. Десерту понад 4 століття, його вигадали одні з перших колонізаторів Америки. Тепер разом із індичкою він обов’язковий атрибут святкового столу на День подяки.
Читайте: Майже 530 кг – у Польщі вибрали найбільшого гарбуза
Кухар Даніель гарбузовий пиріг пече щодня вже 3 роки. І хоча в магазині можна купити і заморожене тісто, і готову начинку, у його пекарні все роблять самі. У тісті лише вершкове масло, борошно і вода. Для начинки гарбуз запікають, а потім перетворюють у пюре. Додають цукор, яйця і головне спеції: корицю, гвоздику, імбир та мускатний горіх. Доливають молока і ставлять запікатись на 40 хвилин.
Пік гарбузової лихоманки триватиме тут до Хеллоуїну – 31 жовтня, а потім її поступово витіснить Різдво, з його традиційним гарячим сидром та імбирними пряниками.
Нагадаэмо, ФАКТИ ICTV зібрали для вас усе, що потрібно знати про гарбуз, як вибрати і що приготувати, аби схуднути.