Оладки з цукіні з яблуками і морквою
Складові:
– 500 г цукіні;
– 250 г зелених яблук;
– 100 г моркви;
– 1 яєчний білок;
– 1 ст. л. манної крупи
– ½ ст. л. цукру;
– петрушка;
– сіль.
Приготування:
Моркву очистіть і відваріть до готовності. Очистити від шкірки яблука. Цукіні (зі шкіркою), варену моркву і яблука натріть на крупній тертці.
Додайте в суміш петрушку, сіль і цукор, перемішайте.
Перекласти все в друшляк на 15 хвилин і дати зайвій рідині стекти. Покладіть суміш назад до миски, додайте манку і злегка збитий яєчний білок, добре перемішайте.
Розігрійте сковороду і швидко обсмажте оладки на оливковій олії до рум’яної скоринки з двох сторін.
Розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть оладки на деко і доведіть до готовності протягом 8-10 хвилин.
Подавайте до столу зі свіжим салатом і заправкою (наприклад, нежирним йогуртом).
Салат з моченими яблуками
Складові:
– 100 г червоної капусти;
– 200 г буряків;
– 200 г мочених яблук;
– 200 г моркви;
– 3 ч. л. оливкового масла;
– 1 ч. л. діжонськой гірчиці;
– сіль, перець.
Приготування:
Буряк, капусту і моркву поріжте соломкою або натріть на крупній тертці. Яблуко наріжте на скибочки.
Оливкову олію збийте з діжонською гірчицею.
Викладіть овочі до миски, заправте соусом, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Викладіть салат на тарілку і прикрасьте яблуком.
Салат з буряком, баклажанами по-азійському та руколою
Складові:
– 200 г відвареного буряка;
– 100 г баклажанів;
– 50 г руколи;
– 100 г кетчупу;
– 1 ст. л. кедрових горішків;
– 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
– 1 ст. л. крему-бальзамика;
– 1 ст. л. пасти з чорних бобів;
– 1 ст. л. меду;
– 1 ч. л. пасти чилі;
– 1 ч. л. лимонного соку;
– чоль, цукор, мелений перець за смаком
Приготування:
Баклажани поріжте брусочками і залиште вимочувати в підсоленій воді приблизно 15 хвилин.
Злегка відіжміть, обваляйте в крохмалі і обсмажте у фритюрі.
Приготуйте азіатський соус: змішайте кетчуп, пасту з чорних бобів, мед, пасту чилі, лимонний сік. Додайте сіль, цукор і мелений перець, добре перемішайте.
Змастіть баклажани готовим азіатським соусом.
Викладіть на тарілку руколу і нарізаний на часточки буряк, зверху покладіть баклажани, приправте крем-бальзаміком і збризніть оливковим маслом.
Посипте кедровими горішками і подавайте до столу.
Крем-суп зі шпинату з тофу
Складові:
– 500 г свіжого шпинату;
– 140 г картоплі;
– 100 г ріпчастої цибулі;
– 30 г тофу;
– шматочок часнику;
– сіль, перець, кунжут;
– оливкова олія;
– 1 ст. л. овочевого бульйону.
Приготування:
Обсмажте шпинат з цибулею, картоплею і дрібно порубаним часником на оливковій олії.
Залийте бульйоном і варіть до готовності овочів.
Отриману суміш збийте у блендері до стану пюре.
Очистіть картоплю і наріжте тонкими смужками (краще за допомогою слайсера), обсмажте у фритюрі до стану чіпсів.
Наріжте тофу кубиками. Суп налийте до тарілки, додайте тофу, прикрасьте чіпсами і посипте кунжутом.
Читайте: Топ-5 рецептів тостів на сніданок
До слова, раніше Факти ICTV публікували топ-3 рецепти омлетів на сніданок – омлет з помідорами, сільський омлет з сиром і кабачком та корисний дієтичний омлет.