Тости з яблуком і сиром
Інгредієнти:
– 4 шматки білого хліба;
– 1 шт. яблуко;
– 3 ст. ложки сиру;
– 2 ч. ложки сметани;
– 2 ч. ложки вершкового масла;
– 2 ч. ложки цукрової пудри;
– кориця на смак.
Приготування:
1. Скибочки хліба обсмажити на вершковому маслі.
2. Яблуко помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і натерти на тертці.
3. Сир змішати з корицею, цукровою пудрою, сметаною і яблучною масою.
4. Викласти сирно-яблучну масу на тости і помістити в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Вершкові тости з корицею
Інгредієнти:
– 16 шматків хліба для тостів;
– 1 стакан солоного вершкового масла;
– 1 склянка цукру;
– 3 ч. ложки кориці;
– 2 ч. ложки ванільного екстракту;
– ½ ч. ложки меленого мускатного горіху;
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор, корицю, ваніль і мускатний горіх.
3. Вершковою масою змастіть хліб товстим шаром, не пропускаючи краю.
4. Викладіть тости на деко і запікайте 10 хвилин.
5. Потім включите гриль і підрум’яньте і закарамелізуйтся тости, не даючи підгоріти. Вийміть з духовки і розріжте навпіл по діагоналі.
Тости з сирно-горіховою масою
Інгредієнти:
– 50 г вершкового масла;
– 175 г сиру стилтон;
– 50 г волоських горіхів;
– сіль за смаком;
– мелений чорний перець за смаком;
– 15 мл бренді;
– 1 шт. французького багету.
Приготування:
1. У мисці змішати раскрошенний сир з розм’якшеним вершковим маслом, додати мелені горіхи, бренді, приправити сіллю і перцем.
2. Обсмажити хлібні скибочки, змастити сирною масою обсмажену сторону тосту.
3. Помістити тости під гриль, тримати до тих пір, поки сир не запузирітся.
4. Готові тости гарнірувати оливками і відразу ж подати на стіл.
Гострі тости з томатною пастою
Інгредієнти:
– 4 шт. хлібу для тостів;
– 2 зубчики часнику;
– 4 ч. ложки оливкової олії;
– 2 ст. ложки томатної пасти;
– мелений чорний перець за смаком.
Приготування:
1. Хліб підсушити в тостері.
2. Натерти часником.
3. Томатною пастою змастити.
4. Змастити оливковою олією.
5. Поперчити.
Тости з креветками
Інгредієнти:
– 500 г очищених креветок;
– 25 г вершкового масла;
– 3 ст. ложки оливкової олії;
– 1 ст. ложка борошна;
– 500 мл молока;
– трохи каррі;
– 12 штук тостів;
– 50 г сиру грюйер;
– сіль за смаком.
Приготування:
1. Якщо креветки дуже великі, розріжте кожну навпіл. Розтопіть в ковшику вершкове масло разом з оливковою на повільному вогні, потім додайте туди ж креветки і готуйте, помішуючи 3-4 хвилини, поки креветки не стануть рожевими і практично готовими. Потім викладіть креветки на тарілку.
2. А в кухлик, де смажилися креветки, насипте борошно, добре розмішайте, поступово влийте молоко, постійно помішуючи дерев’яною ложкою.
Варіть соус 10 хвилин на повільному вогні, потім додайте каррі – якщо ви його використовуєте – і посоліть за смаком. Поверніть креветки до соусу і добре перемішайте. Потім розподіліть суміш по скибочкам хліба і посипте тертим сиром.
3. Покладіть тости на пекарській папір і відправте в розігріту до 180 градусів духовку – печіть 5 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим. Перекладіть на велику тарілку і одразу подавайте.
Читайте: Як готувати картоплю фрі – кращі способи
До слова, раніше Факти ICTV публікували покрокові рецепти приготування сирників з фото.